Головна Новини Світ Росія Надто близько до Москви: Гіркін влаштував істерику через базу "Вагнера" під Могильовом
commentss НОВИНИ Всі новини

Надто близько до Москви: Гіркін влаштував істерику через базу "Вагнера" під Могильовом

Тепер бази "вагнерівців" будуть удвічі ближче до Москви, ніж раніше

28 червня 2023, 22:45
Поділіться публікацією:

Всі керівники "Групи Вагнера"  зараз  знаходяться в Білорусі. Їх білоруська база тепер є ближчою до Москви, аніж  їх колишні польові табори. Про це написав у своєму Телеграм-каналі   військовий злочинець з РФ Ігор Гіркін.

Надто близько до Москви: Гіркін влаштував істерику через базу "Вагнера" під Могильовом

Гіркін занепокоївся через базу "Вагнера" у Білорусі (фото з відкритих джерел)

"Повідомляють, що Пригожин прямо зараз знаходиться в РФ, веде переговори. Через 2 години вилітає назад до Мінська. Практично вся його "рада командирів" — теж там. Основні сили "Вагнера" будуть зосереджені в таборі на території Могильовської області... (ближче до Смоленська і Москви)", – пише  російський терорист.

При цьому,  приблизна  відстань від білоруського міста  Могильов до російської столиці  –  це майже 550 км дорогами. До цього, найманці Пригожина  базувались  неподалік  тимчасово  окупованого  міста Луганськ, звідти до Москви понад  1000 км дорогами.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чи втратив Пригожин контроль над своїми військами та ресурсами. Після заколоту, який організував лідер ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, він був змушений виїхати до Білорусі, а Кремль натомість закрив проти нього кримінальну справу. Британський аналітик з оборони та безпеки Майкл Кларк вважає, що Євген Пригожин збереже контроль над групою "Вагнера". Загальна діяльність вагнерівців оцінюється у кілька мільярдів доларів. Лише у Демократичній Республіці Конго отримує від своєї діяльності близько мільярда доларів. Такі кошти мають значення для багатьох російських еліт, зокрема і Путіна.

Майкл Кларк пояснює, що ПВК "Вагнер" допомагає обходити Росії міжнародні санкції та забезпечує необхідний політичний вплив Кремля на африканських диктаторів.
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини