Головна Новини Світ Росія "Наступна жертва": Лавров пообіцяв сусідній країні долю України
commentss НОВИНИ Всі новини

"Наступна жертва": Лавров пообіцяв сусідній країні долю України

Лавров переконаний, що Захід розв'язав проти Росії гібридну війну і має намір використовувати Молдову, як інструмент

30 листопада 2023, 20:45 comments1042
Поділіться публікацією:








Очільник російського дипломатичного відомства назвав Молдову "наступною жертвою" у протистоянні РФ з країнами Заходу. Таку заяву він зробив під час зустрічі ОБСЄ.

"Наступна жертва": Лавров пообіцяв сусідній країні долю України

Сергій Лавров (фото з відкритих джерел)

Виступаючи Лавров згадав про врегулювання придністровського конфлікту і звинуватив Захід у небажанні реалізувати  "меморандум Козака", який запропонувала Росія і, який нібито міг вирішити проблему "ще 20 років тому".

"НАТО і ЄС тоді безцеремонно торпедували вже парафований Кишиневом і Тирасполем документ. А зараз вбивають і "формат 5+2" – останнє, що залишається від спільних зусиль з придністровського врегулювання. По суті Молдавію готують на долю наступної жертви в розв'язаній Заходом гібридній війні проти Росії", – заявив Лавров.

 На погрози Лаврова  вже відреагували у Міністерстві закордонних справ Молдови.

"З початку вторгнення РФ проти України в Молдові ми відчули весь арсенал спроб дестабілізації, які РФ почала робити проти нас. Заяви Росії, і сьогодні, і в попередні рази, є частиною серії ворожих дій, які РФ намагається здійснити щодо нашої країни за останні 30 років. Ми наполягаємо на негайному і безумовному виведенні російських військ з нашої території" – відповів Лаврову радник міністра закордонних справ Ігор Захаров.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому в ЄС погодилися на участь Лаврова у зустрічі ОБСЄУкраїна відмовилася брати участь у зустрічі ОБСЄ на міністерському рівні в Скоп'є (Північна Македонія), яка відбудеться з 29 листопада по 1 грудня, через участь там російської делегації на чолі з керівником МЗС РФ Сергієм Лавровим. Раніше глава МЗС Естонії Маргус Тсахкна заявив, що РФ намагається повністю зруйнувати ОБСЄ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини