Головна Новини Світ Росія "Наступник Путіна" критикує Захід та назвав місце, де буде наступна війна
commentss НОВИНИ Всі новини

"Наступник Путіна" критикує Захід та назвав місце, де буде наступна війна

Ймовірний наступник Путін заявив, що може відбутись загострення військової ситуації на Кавказі та звинуватив у цьому Захід.

20 лютого 2024, 09:35 comments1611
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев звинуватив Захід у розпалюванні загальнонаціональних конфліктів. За його словами після України з "хаосом" можуть зіткнутись й інші сусіди Росії, зокрема і на Кавказі. 

"Наступник Путіна" критикує Захід та назвав місце, де буде наступна війна

Можливий наступник Путіна Микола Патрушев. Фото з відкритих джерел

Микола Патрушев працював разом із президентом Росії Володимиром Путіним у КДБ у Санкт-Петербурзі. Він відомий тим, що виступає за жорстку політику Кремля, а в кількох рідкісних інтерв’ю для російської преси виправдовував рішення Путіна почати війну в Україні. В середині Росії Патрушева називають найбільш ймовірним наступником Путіна.

16 лютого під час візиту до столиці Киргизстану, де проходила зустрічі секретарів Радбезу, Патрушев звинуватив Захід у розпалюванні конфліктів, зокрема в Україні та на Близькому Сході. Секретар Ради безпеки РФ повторив кремлівську пропаганду, що таким чином США намагається зберегти своє глобальне панування та отримує вигоду від "хаосу" війни.

"Наша зустріч проходить на тлі безпрецедентного загострення міжнародної ситуації. Причиною цього є бажання Заходу будь-якою ціною зберегти своє панування у світових справах. У Вашингтоні впевнені, що в умовах загального хаосу це робити зручніше. Для досягнення своїх цілей  Захід готовий на все",  — сказав Патрушев, 

Далі російський політик припустив, де може відбутись наступна війна, причиною якої вкотре назвав Захід.

"Ми також бачимо прагнення Заходу розхитати ситуацію на Південному Кавказі, а також перешкоджати вірмено-азербайджанському врегулюванню, що призвело до загострення ситуації в цих регіонах", – сказав Патрушев, однак не надав доказів своїм словам.

Зазначимо, що попри звинувачення Миколи Патрушева Заходу та зокрема США, саме поблизу Росії спалахують війни, які починались вторгненням в незалежні країни російської армії. Це стосується війни Росії проти Грузії у 2008 році, а також анексії Криму, окупації українських територій у 2014 та повномасштабне вторгнення Росії у 2022 році. 

Крім того, Росія була гарантом безпеки для Вірменії, однак після атаки Азербайджану не робила помітних кроків для врегулювання ситуації. Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звинуватив у бездіяльності російських "миротворців" під час військового інциденту у Карабаху.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін пояснив, що означає для Росії війна проти України.

Також "Коментарі" писали, що українці назвали мінімальні умови, за яких Україна може йти на мирні переговори з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

20 лютого 2024, 10:03

Такая мелкая гнида с писклявым голосом этот Патрушев, а пол мира хочет уничтожить


Новини