Головна Новини Світ Росія НАТО відреагувало на плани Росії визнати ЛНР і ДНР
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО відреагувало на плани Росії визнати ЛНР і ДНР

Генеральний секретар НАТО зробив заяву щодо наміру Росії визнати ОРДЛО

15 лютого 2022, 16:53
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив, що рішення Росії визнати два сепаратистські регіони на сході України буде порушенням міжнародного права. Про це повідомляє The Guardian.

НАТО відреагувало на плани Росії визнати ЛНР і ДНР

Єнс Столтенберг - фото з відкритих джерел

Відповідаючи на запитання про потенційний крок Росії щодо визнання східних окупованих територій на прес-конференції НАТО, Столтенберг сказав: "Якщо це станеться, це знову буде грубим порушенням територіальної цілісності та суверенітету України".

За його словами, такий акт буде "порушенням міжнародного права", територіальної цілісності та суверенітету України, а також Мінських домовленостей.

Нижня палата російського парламенту у вівторок, 15 лютого, проголосувала за прохання до Володимира Путіна визнати два підтримувані Росією регіони на сході України незалежними, повідомляє Reuters.

У разі схвалення цей крок може розпалити ширше протистояння через нарощування військових сил Росії поблизу України, що підігріло побоювання Заходу щодо вторгнення.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Зеленського відреагували на намір Росії визнати ОРДЛО. Своїм зверненням до президента РФ про те, щоб визнати "незалежними" так звані "ЛДНР" Держдума Росії фактично ставить хрест на Мінських угодах. Радник голови Офісу президента зазначив, що своїм сьогоднішнім рішенням російські парламентарі ставлять великий знак питання навколо політичної частини Мінських угод і водночас ще більше вказують на те, що на першому місці мають бути питання безпеки.

Подоляк вважає, що після голосування Держдуми РФ Кремль отримав великий дипломатичний провал.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег Н.

15 лютого 2022, 17:29

Таки мне смешно, когда НАТО говорит о международном праве (!), а Украина о приверженности Минским соглашениям. Не лепите горбатого, свидомые. Вам и Донбасс, и Крым давно ручкой сделали. Жители Крыма и Донбасса единодушно высказали свою волю на вхождение в состав России. С вами, фашистами, приличные люди жить не хотят.


Новини