Головна Новини Світ Росія НАТО вже в Україні: Путін розповів Байдену, що турбує Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО вже в Україні: Путін розповів Байдену, що турбує Росію

Путін знову нагадав Байдену, що Київ відмовляється виконати Мінські угоди

8 грудня 2021, 07:50 comments2119
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін висловив своєму американському колезі Джо Байдену думку, що це НАТО робить "небезпечні спроби", коли намагається взяти українські території під контроль. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт Кремля.

НАТО вже в Україні: Путін розповів Байдену, що турбує Росію

Володимир Путін і Джо Байден. Фото: Reuters

Офіційний ресурс президента Росії повідомляє, що головною темою у розмові двох лідерів стала тема внутрішньоукраїнської кризи, а також відсутність прогресу у виконанні Мінських домовленостей, які Москва називає основою настання миру в Україні. При цьому наголошується, що Путін назвав Байдену конкретні приклади, як Київ намагається уникнути виконання Мінських угод та приховано намагається їх демонтувати.

Також, за словами російського президента, українська влада намагається уникнути виконання тих домовленостей, яких було досягнуто в рамках "нормандського формату". Ще Путіна непокоїть те, що українська армія влаштовує провокації на лінії розмежування на Донбасі.

Сайт Кремля також повідомляє, що, у свою чергу, Байден висловив побоювання щодо накопичення російського війська біля українського кордону, а також висловив попередження, що Вашингтон і його союзники готові застосувати додаткові санкції проти Росії у разі нового витка ескалації. У відповідь Путін дав зрозуміти, що це саме НАТО вже просувається територією України і намагається брати під контроль дедалі нові території, тоді як Росія цього не робить. Отже, Росія мала б висловлювати стурбованість. Кремль вимагає отримати від НАТО конкретні гарантії, де було б прописано, що Альянс не буде розширюватися у східному напрямку та відмовиться від ідеї розміщувати свої військові бази, озброєння та солдати у тих країнах, які межують із Російською Федерацією.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден попередив Путіна — від атаки на Україну краще відмовитись.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини