Головна Новини Світ Росія Навальний став швачкою: як на російського опозиціонера вплинули умови в'язниці
commentss НОВИНИ Всі новини

Навальний став швачкою: як на російського опозиціонера вплинули умови в'язниці

Керівники в'язниці, у якій Навальний відбуває срок, вимагали обрати хобі за бажанням

7 грудня 2021, 18:29
Поділіться публікацією:

Російський опозиційний політик Олексій Навальний заявив у вівторок, 7 грудня, що вступив у швейну майстерню у в’язниці і став "швачкою", пожартувавши, що цей досвід змінив його ставлення до феміністок. Про це повідомляє Reuters.

Навальний став швачкою: як на російського опозиціонера вплинули умови в'язниці

Російський опозиційний політик Олексій Навальний на судовому засіданні в Москві - Reuters

45-річний Навальний повідомив у Instagram, що керівники в його в'язниці вимагала від ув’язнених працювати і давала їм вибір між різними професіями, включаючи приготування їжі, випічку та шиття.

Він сказав, що вирішив стати тим, кого керівництво в’язниці називало швачкою, хоча це слово граматично жіночого роду і зазвичай використовується лише для жінок.

У своєму дописі він пожартував, що в російській мові це слово повинно мати форму чоловічого роду. Цей досвід зробив його більш прихильним до людей, над якими він раніше знущався за те, що вони вимагали нових іменників жіночого роду, таких як "блогерка" для жінки, що веде блог.

"Суспільство, я формально прошу про чоловічу форму професії "швачка", — сказав Навальний.

Навальний, найвидатніший внутрішній критик президента Володимира Путіна, у березні потрапив на два з половиною роки у в'язницю на сході від Москви за порушення умовно-дострокового звільнення, пов’язані з звинуваченнями, які, за його словами, були сфабриковані, щоб зруйнувати його політичні амбіції.

Його останній пост в Instagram з’явився в день, коли Путін мав провести відеодзвінок з президентом США Джо Байденом. У березні США ввели санкції проти Росії через отруєння Навального нервово-паралітичною речовиною минулого року, яке Москва заперечувала.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Путін не гарантує, що Навальний вийде живим з в'язниці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини