Головна Новини Світ Росія Навіщо Путін хапається за сирійського диктатора
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Путін хапається за сирійського диктатора

Потенційний візит сирійського лідера подається в Росії як щось надзвичайне, адже до Кремля вже фактично ніхто не їздить

7 березня 2023, 16:11
Поділіться публікацією:

Під час свого візиту до Москви сирійський диктатор Башар Асад планує отримати від РФ гроші, а Росії потрібні найманці й, можливо й повернення назад поставленої до Сирії зброї. Про це заявила в Телеефірі політична аналітикиня, кандидатка фізико-математичних наук Ольга Курносова, пишуть "Коментарі".

Навіщо Путін хапається за сирійського диктатора

Асад збирається до Москви

За словами експертки, режим Асада тримається на російських багнетах і тісний зв’язок Путіна з Асадом — давній і стійкий.

“І якби не військова допомога РФ, якби не російські війська, навряд чи сьогодні Асад був би на чолі Сирії. Адже в них тісний зв’язок і він давній та стійкий”, — зазначила Курносова.

Потенційний візит подається як щось надзвичайне, адже до Кремля сьогодні фактично ніхто не їздить.

“Будь-який міжнародний візит зараз подається як щось надприродне, але воно надприродне і є, тому що ті країни, які готові в особі своїх лідерів приїжджати до Москви, сьогодні можна перелічити на пальцях однієї руки. Отже, треба щось говорити населенню, адже Кремль весь час намагається відхреститися від того, що залишається практично в повній ізоляції, тому залишається тільки хапатися за Асада”, — каже Курносова.

Аналіткиня зазначила, що по при те, що Росія сьогодні грошей не має, — на Асада і на війну вистачить завжди.

“А ось росіянам доведеться затягнути паски. І вже згадати старі часи, коли власне з продуктами в Росії було дуже погано”, — додала експертка.

На порталі "Коментарі" йшлося про те, що ЗМІ дізналися, хто допомагає Путіну обходити нафтові санкції. У лютому РФ відвантажила у напрямку портів Саудівської Аравії щонайменше 190 000 тонн дизпалива.

Писали "Коментарі" раніше, і про те, що Росія веде проти чинного уряду Молдови гібридну війну. Завдання російської влади — змінити ситуацію в країні зсередини, та зробити країну своїм васалом у тилу України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — воюючи в Україні, Кремль знищує Бурятію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини