Головна Новини Світ Росія Навіщо Путіну Україна: що сказав глава ЦРУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Путіну Україна: що сказав глава ЦРУ

Глава ЦРУ вважає, що РФ перетворилася у васала Китаю

30 січня 2024, 20:56
Поділіться публікацією:

Китай і Росія є серйозними геополітичними викликами для світу, в якому США не володіють незаперечною перевагою. Про це в публікації для видання Foreign Affairs пише глава Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс, передає портал "Коментарі".

Навіщо Путіну Україна: що сказав глава ЦРУ

Бернс прокоментував війну РФ в Україні. Фото з відкритих джерел

Вільям Бернс назвав вторгнення РФ в Україну провальними. Він вважає, що через війну Росія перетворюється на економічного васала Китаю.

На думку глави ЦРУ, російський диктатор Володимир Путін прагне контролювати Україну, бо вважає, що без України Росія не може бути "великою державою", а він особисто – "великим російським лідером". Однак, вважає Бернс, втручання в Україну обернулося для Росії провалом. 

Глава ЦРУ відзначив, що ключ до успіху у протистоянні з РФ лежить у збереженні західної підтримки України, що дозволить Києву захистити суверенітет і відновитися, а також зіштовхнути Росію "з непереборними витратами путінської дурості".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія готова воювати проти України щонайменше до 2027-28 рр. Російський диктатор Володимир Путін налаштований на продовження війни, оскільки переконаний, що економічна мобілізація зможе змінити хід війни на користь РФ. Зараз Росія витрачає 40% ВВП на війну, що перевищує витрати на охорону здоров’я і освіту. Наразі складно оцінити масштаб переходу економіки РФ на військові рейки, оскільки інформація про російську оборонну промисловість засекречена.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін переконаний, що українська влада має докладати зусилля для повернення з-за кордону чоловіків, які втекли від мобілізації. Майор ЗСУ додав, що "про моральну сторону питання" взагалі немає необхідності говорити, позаяк втікачі повели себе як "ганчірки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини