Головна Новини Світ Росія Найбільше нарощування військ з часів Холодної війни: НАТО відреагувало на нове розгортання російських сил
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільше нарощування військ з часів Холодної війни: НАТО відреагувало на нове розгортання російських сил

Росія направила до Білорусі близько 30 000 військовослужбовців із сучасною зброєю, повідомляє НАТО

3 лютого 2022, 12:18
Поділіться публікацією:

Росія перекинула близько 30 000 військових і сучасну зброю до Білорусі протягом останніх днів, що є найбільшим військовим розміщенням Москви в країні після закінчення холодної війни. Таку заяву зробив у четвер, 3 лютого, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Про це повідомляє Reuters.

Найбільше нарощування військ з часів Холодної війни: НАТО відреагувало на нове розгортання російських сил

Єнс Столтенберг - фото з відкритих джерел

Столтенберг повідомив журналістам у Брюсселі, що розгортання включали сили спеціальних операцій Спецназу, винищувачі СУ-35, ракети "Іскандер" подвійної дії та системи протиповітряної оборони С-400.

"Все це буде поєднуватися з щорічними навчаннями ядерних сил Росії", — додав Столтенберг.

Термін подвійної здатності, який Столтенберг використав для ракет "Іскандер", використовується для опису зброї, призначеної для ведення звичайних і ядерних військ.

Як повідомляли раніше "Коментарі", прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розповів, які види оборонного озброєння може отримати Україна. Матеуш Моравецький заявив, що Польща готова надати Україні різні види ресурсів і предмети першої потреби. Окрім того, у Варшаві хочуть підтримувати українців оборонним озброєнням. 

Конкретні потреби України у зброї Матеуш Моравецький обговорюватиме на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прибув до Києва з робочим візитом 1 лютого. Відповідаючи на запитання про те, які види оборонного озброєння Польща може передати Україні, він сказав таке: "Боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси дуже малої дальності Grom і різні типи безпілотників, які також призначені для оборони".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини