Головна Новини Світ Росія Наймолодшим кріптовалютним мільярдером світу став росіянин
commentss НОВИНИ Всі новини

Наймолодшим кріптовалютним мільярдером світу став росіянин

Криптовалютний гаманець росіянина містить 333,5 тис. токенів

4 травня 2021, 11:47 comments1373
Поділіться публікацією:

Наймолодшим криптовалютним мільярдером світу став росіянин Віталій Бутерін, пише Forbes. Творцеві Ethereum 27 років, його статки сягнули понад 1 млрд доларів після того, як ціна токена вперше перевищила 3 тисячі доларів.

Наймолодшим кріптовалютним мільярдером світу став росіянин

Віталій Бутерін (фото з відкритих джерел)

Криптовалютний гаманець росіянина містить 333,5 тис. токенів. З початку 2020 року його статки зросла більш ніж у 20 разів.

Компанія Ethereum — друга найбільша криптовалюта у світі з ринковою капіталізацією в $ 389 млрд, вона поступається тільки біткоїни, капіталізація якого становить $ 1,05 трильйона. Ефір дорожчає на тлі зростаючої популярності програм децентралізованих фінансів (DeFi), покликаних замінити традиційні фінансові інститути — банки та страхові компанії, підкреслює американський Forbes.

Нагадаємо, українські чиновники в деклараціях 2020 року задекларували 46351 біткоїн. Біткоїни у свої доходи за минулий рік задекларували 652 чиновники від представників місцевої влади до працівників міністерств і поліції. Такі дані опубліковані сервісом OpenDataBot, що спеціалізується на аналізі відкритих реєстрів. Найбільше криптовалюти виявилося у депутатів міських рад (11%), співробітників поліції (9%), військових (6%), районних депутатів (6%), прокурорів (4%) і трохи понад 3% від загальної кількості біткоіни, згідно з деклараціями, у депутатів Верховної Ради. Найбільше біткоїни задекларував ексдепутат Дніпровської міської ради (партія "Самопоміч") і місцевий бізнесмен В'ячеслав Мішалов — 18 тис. біткоїн, що відповідно до нинішнього курсу криптовалюта до долара еквівалентно понад 1 млрд дол. Читайте докладніше в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини