Головна Новини Світ Росія Названо дві умови, за яких Путін може зупинити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо дві умови, за яких Путін може зупинити війну в Україні

Кремлівський диктатор Володимир Путін дав прес-конференцію, на якій пригрозив Заходу «асиметричними відповідями». Проте, каже політолог Вадим Денисенко, якби Путін міг, то вже «відповів» би

6 червня 2024, 11:38
Поділіться публікацією:

Прес-конференція кремлівського диктатора Володимира Путіна для іноземних ЗМІ в першу чергу все ж була орієнтована на внутрішню аудиторію, вважає політолог Вадим Денисенко, За його словами, рядові росіяни отримали чергову "ін’єкцію крутості". Вони побачили, що РФ нібито може погрожувати навіть Штатам, і їй за це "нічого не буде".

Названо дві умови, за яких Путін може зупинити війну в Україні

Володимир Путін

Так, каже Денисенко, Путін виглядав впевнено, проте це впевненість людини, у якої фактично зникли всі варіанти розвитку подій, крім одного — найгіршого.

Як каже політолог, кремлівський диктатор пропустив так зване переговорне вікно, яке почало формуватися на початку року, про вихід російських військ із частини російських територій в обмін на часткове зняття санкцій.

Тепер же, вважає політолог, кремлівський диктатор загнав себе в одновимірний простір: продовження війни заради збереження влади. За його словами, Путін просто не може зараз зупинитися, адже в цьому разі посиплеться вся та внутрішньоросійська конструкція, яку він вибудовував.

"Зупинка війни при Путіні можлива тепер за двох сценаріїв: повне знищення України (як мінімум, це означає перезавантаження української влади, підписання ряду "фінських" договорів зразка закінчення другої світової і бажано, якийсь прообраз Ялти-2) або зростання потужності силовиків (ФСБ) до того рівня, коли будь-яка активність невдоволених зведеться до нуля. Цей варіант потрібен Путіну на випадок втручання зовнішнього фактора, коли Китай просто поставить ультиматум",
- вважає політолог.

Як каже Денисенко, всі інші варіанти закінчення війни між Росією і Україною можливі, перш за все, при мінімазаціі ролі Путіна в житті терориристичної Росії.

Окрім того, Путін погрожував Заходу "асиметричною відповіддю", якщо будуть завдані удари по території РФ. Але, каже політолог, правда в тому, якби бункерний дід мав такі можливості, то він би вже їх використав.

"Асиметрична відповідь Заходу — це перш за все спроба створити політичні проблеми через ті чи інші протестні рухи. Звичайно, мова може йти і про передачу С300 хуситам, але перш за все мова йде саме про сепаратистські рухи, напливи біженців",
- вважає політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін звинуватив США у тому, що саме вони "затягують" війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини