Головна Новини Світ Росія Названо найбільшу вразливість Росії у спробі контролю над інформацією
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найбільшу вразливість Росії у спробі контролю над інформацією

Керівництво РФ посилює тиск на роботу програм, які дозволяють обходити державну цензуру Кремля.

10 серпня 2023, 11:01
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Британська розвідка виявила, що керівництво Кремля посилює свої зусилля для контролю інформації всередині Росії та перешкоджає мешканцям країни у доступі до VPN. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на щоденний звіт Міноборони Великої Британії.

Названо найбільшу вразливість Росії у спробі контролю над інформацією

Росія посилює тиск на роботу VPN. Фото з відкритих джерел

Росія заборонила використовувати VPN ще у 2017 році. Попри це мешканці Росії використовують програми для доступу до об'єктивних міжнародних джерел інформації, зокрема і про війну в Україні. Програми VPN дозволяють приховувати росіянам свій доступ до заборонених та цензурованих у РФ сайтів та бережуть конфіденційність.

Британська розвідка стверджує, що з початку серпня у Росії активізувались зусилля для перешкоджання громадянам доступу до VPN. Таким чином багато популярних сервісів VPN стали недоступними та заблокованими у деяких російських регіонах.

"VPN представляє найбільшу вразливість у спробах російської держави всеосяжного внутрішнього контролю над інформацією", — пишуть у британській розвідці.

Крім посилення технічного тиску на мережі VPN Кремль також розпочав інформкампанію з залякуванням громадян Росії. Медіа РФ закликають не використовувати VPN через те, що нібито популярний сервіс збирає особисті дані користувачів чим становить ризик для безпеки росіян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відома алкогольна компанія потрапила до списку міжнародних спонсорів війни та продовжує свою діяльність на підтримку економіки Росії.

Також "Коментарі" писали, що війська РФ відправили до українського кордону одне з найцінніших військових озброєнь у російській армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини