Головна Новини Світ Росія Не лише Донбас: у ISW розповіли, яка ключова мета Путіна у війні проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише Донбас: у ISW розповіли, яка ключова мета Путіна у війні проти України

Путін розраховує, що завдяки військовим діям вдасться покінчити з суверенітетом України

6 липня 2022, 07:20 comments2384
Поділіться публікацією:

Президент Росії Путін ставить своєю ключовою метою війни в Україні не лише захоплення якнайбільшої території України, а й знищення суверенітету України. Крім того, Кремль розраховує так званою "спецоперацією" домогтися зміни влади в Україні. Путін розраховує отримати в Києві уряд, що повністю залежить від Москви. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Не лише Донбас: у ISW розповіли, яка ключова мета Путіна у війні проти України

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Американські аналітики вважають, що секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев як наближена до Путіна особа фактично озвучив головну мету у війні проти України. Він заявив, що Москва не змириться із суверенітетом України. Окупація, на яку розраховує Росія, має відбуватися не лише за кордоном Донбасу.

Щодо інших висновків, то російські загарбники продовжують наступальну операцію у бік Слов'янська.

Також у звіті йдеться, що окупанти намагаються просуватися на захід від району Лисичанська у напрямку Сіверська. Ймовірно, російські війська намагаються отримати доступ до сільських доріг на південний схід від Бахмута, щоб наступати на місто з півдня.

Українські сили вчинили обмежений контрудар на південному заході від Донецька.

Російські війська продовжували обмежені та безуспішні штурми на півночі Харківської області. Російська влада проводить посилення заходу щодо заклику на окупованих територіях, щоб компенсувати понесені втрати живої сили.

Кремль продовжує консолідувати адміністративний контроль за окупованими територіями України, що, ймовірно, створить умови для безпосереднього приєднання цих територій до Російської Федерації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо ім'я помічника нардепа, який "зливав" дані окупантам. У СБУ розкрили подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини