Головна Новини Світ Росія Не перша обіцянка: як Росія відреагувала на дані США щодо можливої провокації на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Не перша обіцянка: як Росія відреагувала на дані США щодо можливої провокації на Донбасі

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков прокоментував матеріали щодо планів РФ влаштувати провокацію на Донбасі

4 лютого 2022, 10:57
Поділіться публікацією:

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відреагував на повідомлення американських медіа і Пентагону щодо того, що Москва планує створення причини для вторгнення в Україну. Про це повідомляє ТАСС.

Не перша обіцянка: як Росія відреагувала на дані США щодо можливої провокації на Донбасі

Дмитро Пєсков - фото з відкритих джерел

Як зазначив Пєсков, це "не перша обіцянка, від США, оскільки раніше вже надходило схожа інформація від американської розвідки, однак "так нічого і не виходило".

"Це не перша подібна обіцянка. Раніше схожі теж озвучувалися. Але так нічого і не виходило", — заявив прес-секретар Кремля Пєсков.

Як повідомляли раніше "Коментарі", рейтингові західні ЗМІ "The Washington Post", "The New York Times" знову рясніють гучними заголовками про те, що США стало відомо щодо того, що Москва готує провокаційне відео, яке має стати приводом для вторгнення російських військ в Україну. Нібито на відео мають бути обстріли житлових кварталів Донбасу українською армією, зокрема із застосуванням безпілотників "Байрактар" та іншої зброї, яка є на озброєнні української армії.

Видання зазначають, що чиновники США вважають, що Росія може вдатися до перевіреної раніше практики – представити відео, як доказ силової зачистки Донбасу українською армією, після чого вторгнутися вглиб Донбасу або після публікації відео запропонувати ватажкам бойовиків "ДНР" і "ЛНР" звернутися до Росії з офіційним запитом допомогти військовою силою, на що Кремль відповість згодою. При цьому чиновники США не готові поки що надати прямі докази плану Кремля, щоб не скомпрометувати свої джерела та методи.

Зазначається, на відео мають бути кадри масових убивств мирних громадян та зруйнованих будинків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини