Головна Новини Світ Росія Не побачили прихованих багатств: у Путіна відреагували на розслідування Pandora Papers
commentss НОВИНИ Всі новини

Не побачили прихованих багатств: у Путіна відреагували на розслідування Pandora Papers

За словами Дмитра Пєскова, йдеться про твердження, "що незрозуміло на чому ґрунтуються"

4 жовтня 2021, 17:54
Поділіться публікацією:

За словами представника російського лідера Володимира Путіна — Дмитра Пєскова — у Кремлі не побачили жодних прихованих багатств найближчого оточення президента РФ в розслідуванні Pandora Papers. Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву спікера Кремля.

Не побачили прихованих багатств: у Путіна відреагували на розслідування Pandora Papers

Володимир Путін - фото з відкритих джерел

Пєсков зазначив, що в Росії не побачили в публікаціях реальних доказів і "нічого особливо":

"Єдине, що дійсно впадає у вічі, так це демонстрація того, яка держава має найбільші лакуни — це США ... Поки йдеться просто про якісь такі твердження, що незрозуміло на чому ґрунтуються. Це, звичайно, не привід для перевірок" , — заявив прессекретар Путіна.

Зазначимо, що група розслідувачів ICIJ (Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів) оприлюднила доповідь "Досьє Пандори", яка присвячена офшорам політиків, а також підприємців з усього світу, в тому числі з Російської Федерації та України. Розслідування засновано практично на 12 млн конфіденційних документів.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що розслідування Pandora Papers оприлюднило дані й про українського державного голову Володимира Зеленського. Зокрема, що він пов'язаний із компаніями в офшорних юрисдикціях, в яких мінімізуються податки. Правда, навесні 2019 року, за місяць до перемоги на президентських виборах, Зеленський продав 25% акцій компанії Maltex, бенефіціарним власником якої був, соратнику і партнеру по бізнесу Сергію Шефіру. Експерти розповіли виданню "Коментарі", як це розслідування може вплинути на внутрішньополітичну ситуацію в Україні та рейтинг чинного президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини