Головна Новини Світ Росія Не західні країни: Путін розповів, хто буде керувати економікою у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Не західні країни: Путін розповів, хто буде керувати економікою у світі

Путін запросив також інші країни приєднатися до БРІКС

сьогодні, 20:20
Поділіться публікацією:

 Російський президент Володимир Путін заявив, що країни, які входять до об'єднання БРІКС, будуть основними рушіями глобального економічного зростання в найближчі роки, перевершуючи розвинені західні держави. Цю заяву він зробив на бізнес-форумі БРІКС у Москві, передає Reuters. Путін прагне перетворити БРІКС, до складу якої входять такі країни, як Єгипет, Ефіопія, Іран, ОАЕ, Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка, на серйозну противагу Заходу в глобальній політиці та торгівлі.

Не західні країни: Путін розповів, хто буде керувати економікою у світі

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Він підкреслив, що економічне зростання країн БРІКС буде все менше залежати від зовнішнього впливу, що сприятиме досягненню "економічного суверенітету". Путін також заявив, що понад 30 країн світу виявили зацікавленість у співпраці з БРІКС, і на майбутньому саміті розглянуть можливості подальшого розширення об'єднання.

"Країни, що входять до нашого об'єднання, по суті, є локомотивами глобального економічного зростання. В осяжному майбутньому БРІКС буде генерувати основний приріст світового ВВП. Економічне зростання членів БРІКС буде все менше залежати від зовнішнього впливу або втручання. Це, по суті, економічний суверенітет", — наголосив він. 

Щодо фінансових ініціатив, російський лідер наголосив на важливості використання національних валют, однак назвав розмови про створення єдиної валюти для БРІКС передчасними. Він також закликав Новий банк розвитку, основний багатосторонній інститут БРІКС, продовжувати інвестувати в інфраструктуру та технології в країнах Глобального Півдня, пропонуючи альтернативу західним фінансовим механізмам.

"Як інститут розвитку банк вже служить альтернативою багатьом західним фінансовим механізмам, і ми, природно, будемо продовжувати його розвивати", — зауважив диктатор. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін розповів, коли хоче завершити "СВО" в Україні

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини