Головна Новини Світ Росія Небензя в ООН звинуватив Норвегію у причетності до удару по «Охматдиту»
commentss НОВИНИ Всі новини

Небензя в ООН звинуватив Норвегію у причетності до удару по «Охматдиту»

Небензя в ООН видав чергову порцію маячні, що стосується удару по дитячій лікарні у Києві

9 липня 2024, 20:55 comments6932
Поділіться публікацією:

Постпред Росії в ООН Василь Небензя звинуватив країни Заходу в "чудесах еквілібристики", оскільки вони нібито намагаються "вигородити київський режим", оскільки буцімто саме він винний в ударі по дитячій лікарні "Охматдит". При цьому він заявив, що "правда західних колег не цікавить", але Росія все ж таки має намір її розповісти.

Небензя в ООН звинуватив Норвегію у причетності до удару по «Охматдиту»

Василь Небензя

Розповідав Небензя правду, посилаючись на російські телеграм-канали, які видав за українські. Вони говорять про те, що до лікарні "прилетіла саме українська ракета" із системи ППО. Більше того, нібито було навіть спущено якісь "темники", щоб розганяти тему удару по лікарні, щоб відвернути увагу народ від проблем з корупцією, підвищенням тарифів, виправдати мобілізацію та підняти бойовий дух військових на фронті.

Небензя договорився до того, що заявив, що ракета, яка потрапила до дитячої лікарні, була випущена із ЗРК NASAMS, який був поставлений Україні Норвегією. Він заявив, що тепер Росія чекає на реакцію від норвезької влади. Небензю зокрема цікавить, чи Норвегія санкціонувала, щоб її ЗРК використовувалася для удару по дитячій лікарні, а також щоб, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, розміщувалася в житлових кварталах.

Крім того, Небензя також розкритикував генсека ООН Антоніу Гутерріша за "подвійні стандарти". Таке невдоволення у російського дипломата викликало те, що генсек засудив удар по "Охматдиту". Він заявив, що розповів Гутеррішу про "факти", які говорять про те, що дитячу лікарню в Києві було зруйновано ракетою Збройних сил України, запущеною для перехоплення удару по військовому заводу. Постпред підкреслив, що Росія не завдає ударів по цивільних об'єктах, а трагедії такої, що трапилася в Києві, не сталося, якби ЗСУ не розміщували системи ППО та важкі озброєння у житлових кварталах.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що постпред України Сергій Кислиця розніс усі "аргументи" Небензі, які він намагався надати під час засідання Ради безпеки ООН.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини