Головна Новини Світ Росія Нехай спробують: в Кремлі прокоментували статус кандидата в члени ЄС для Молдови
commentss НОВИНИ Всі новини

Нехай спробують: в Кремлі прокоментували статус кандидата в члени ЄС для Молдови

Росія погрожує Молдові за статус кандидата в члени ЄС та санкції

25 червня 2022, 17:05
Поділіться публікацією:

23 червня Європарламент ухвалив резолюцію про надання статусу кандидата на членство в ЄС для України та Молдови, остаточне рішення прийняла Єврорада в той же день на саміті країн Євросоюзу.

Нехай спробують: в Кремлі прокоментували статус кандидата в члени ЄС для Молдови

Фото ілюстративне / Pixabay

Раніше Єврокомісія рекомендувала надати статуси двом країнам. 25 червня голова парламенту сусідньої країни Ігор Гросу заявив, що Молдова оголосила про приєднання до антиросійських санкцій, які пролонгує ЄС. Про це пише Еспресо з посиланням на російські ЗМІ.

На ці рішення не змовчали в країні-агресорі. Реакція Кремля стандартна — погрози та маніпуляції. В російських ЗМІ цитують секретаря Ради безпеки рф Дмитра Медведєва щодо рішень Молдови про санкції проти росії. В такому разі "не отримають жодних ресурсів", заявив він, маючи на увазі російський газ та інші товари.

Крім того, політик вважає, що після євроінтеграції Молдову "поглине" Румунія, а от громадяни Придністров'я будуть проти цього. Російський політик прямо заявив, що в Придністров'ї розміщено війська рф й там проживають більше 200 тисяч російських громадян.

Як писав портал, 23 червня члени Комітету Сенату США з міжнародних відносин затвердили резолюцію про те, що росію визнають державою-спонсором тероризму. Документ зареєстрований в комітеті з 10 травня 2022 року.

Також ми писали, що агресор не відкидає застосування "плану Б" для комплектування своїх підрозділів.  Військовий експерт Олег Жданов в ефірі Фрідом наголошує, що росія не відкидає плану, про який говорили ще до 9 травня, адже її резерви зменшуються, а для наступу потрібно велику кількість піхоти, боєприпасів тощо. Крім того, наразі на фронтах окупанти вчиняють маневри для відволікання уваги Генштабу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини