Головна Новини Світ Росія Немає обов'язку всіх годувати - Путін про транзит газу через Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Немає обов'язку всіх годувати - Путін про транзит газу через Україну

Російський президент зазначив, що зараз між РФ і Україною діє контракт

4 червня 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

Російський лідер Володимир Путін прокоментував можливість припинення транзиту газу через Україну після початку роботи "Північного потоку-2". За словами президента Росії, РФ "не зобов'язана всіх годувати". Таку заяву Путін зробив на Петербурзькому міжнародному форумі, пише РБК-Україна.

Немає обов'язку всіх годувати - Путін про транзит газу через Україну

Володимир Путін - фото з відкритих джерел

Глава Кремля наголосив, що станом на сьогодні між нашою країною і РФ діє контракт, який передбачає прокачування через українську ГТС до 40 млрд кубічних метрів газу впродовж п'яти років:

"Ви думаєте, що ми повинні всіх годувати? У нас обов'язок такий усіх годувати, або що? У нас є контракт з Україною з приводу прокачування газу через Україну. Ми будемо прокачувати протягом 5 років до 40 млрд кубічних метрів. У кращі роки прокачували мало не до 200, але якби були нормальні відносини, то значну частину і прокачували б через Україну ", — сказав Путін.

Російський президент також зазначив, що в майбутньому поставки в європейські країни будуть збільшуватися, тому з'явиться можливість завантажувати ГТС України і після запуску "СП-2".

"Є можливість завантажувати ГТС України в майбутньому, навіть після завершення контракту на транзит. Ми хочемо цього, але потрібна добра воля України", — додав президент РФ.

Нагадаємо, що українські політики і дипломати мають намір взяти участь в переговорах, які будуть стосуватися будівництва скандально відомого російського газопроводу "Північний потік-2". Його запуск стане величезним "ударом" для України: як економічним, так і безпековим. Тому в обговоренні будь-яких нюансів, які стосуються фінальної стадії будівництва газопроводу повинні брати участь вітчизняні політики. Цього тижня німецькому уряду були направлено відповідне звернення від Києва.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини