Головна Новини Світ Росія Непросте рішення Путіна: чи справді Росія виводить частину військ з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Непросте рішення Путіна: чи справді Росія виводить частину військ з України

За інформацією WSJ, РФ кидає всі сили, щоб вибити ЗСУ з Курської області

14 серпня 2024, 08:00 comments1993
Поділіться публікацією:

Росія виводить частину своїх збройних сил з України у відповідь на настання української армії на російську територію, заявили американські чиновники. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal, з посиланням на джерела серед чиновників США.

Непросте рішення Путіна: чи справді Росія виводить частину військ з України

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

За інформацією видання, це перша ознака того, що операція Києва в Курську змушує Москву перегрупувати свої сили вторгнення.

Офіційні особи заявили, що США все ще намагаються визначити значення цього кроку Росії, і не сказали скільки військ, за оцінками США, перекидає Росія.

Але ця оцінка США підкріплює заяви українських офіційних осіб, які стверджують, що несподівана операція в Курській області минулого тижня відвернула увагу російських військ від України.

Зазначимо, президент США Байден уперше прямо висловився про операцію ЗСУ у Курській області. Він заявив, що операція української армії на території Курської області створює серйозну дилему для російського диктатора Володимира Путіна.

Читайте також на порталі "Коментарі" – досить стримано та явно, натякаючи на підтримку України, вже відреагували на події у Курській області у США, Німеччині. Більше того, ключові партнери зізналися, що не бачать чогось неординарного в тому, що Україна використовує надану ними зброю під час Курської операції. Чи був Захід готовий до подій у Курській області? Судячи з реакції партнерів, чи можна сказати, що Захід дав "зелене світло" на наступ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — міф про "один народ" повністю розбито: що вже показала Курська операція.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини