Головна Новини Світ Росія Нерухомість російського олігарха в Одесі на $1,5 мільйона передали в АРМА (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Нерухомість російського олігарха в Одесі на $1,5 мільйона передали в АРМА (ФОТО)

Підсанкційне майно належало дружині колишнього заступника міністра оборони Росії

12 вересня 2024, 11:45
Поділіться публікацією:

Одеська обласна прокуратура передала в управління АРМА арештовану нерухомість, яка належить дружині колишнього високопосадовця Міністерства оборони Росії. Вартість майна складає $1,5 мільйона. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Нерухомість російського олігарха в Одесі на $1,5 мільйона передали в АРМА (ФОТО)

Пентхаус біля моря. Фото: Одеська обласна прокуратура

Російський військовий діяч, відомий своєю активною підтримкою агресивної політики Кремля щодо України, обіймав посади заступника міністра оборони та голови комітету з військово-технічного співробітництва. Наразі він є членом ради директорів оборонної корпорації та державним радником при Міністерстві оборони РФ.

В грудні 2023 року українська влада включила його до санкційного списку через його роль у підтримці російської агресії. Внаслідок санкцій було заблоковано всі його активи в Україні, а також заборонено будь-які торгові операції та передачу прав на інтелектуальну власність.

Серед заборонених дій була й спроба вивести грошові активи з України. Виявилося, що елітну квартиру на узбережжі Одеси площею 1012,6 квадратних метрів намагалися продати за 1,5 мільйона доларів США через посередника. Нерухомість, оформлена на дружину підсанкційного діяча, була арештована рішенням Київського районного суду Одеси у квітні цього року.

Нерухомість російського олігарха в Одесі на $1,5 мільйона передали в АРМА (ФОТО) - фото 2
Нерухомість російського олігарха в Одесі на $1,5 мільйона передали в АРМА (ФОТО) - фото 3
Нерухомість російського олігарха в Одесі на $1,5 мільйона передали в АРМА (ФОТО) - фото 4
Нерухомість російського олігарха в Одесі на $1,5 мільйона передали в АРМА (ФОТО) - фото 5
Нерухомість російського олігарха в Одесі на $1,5 мільйона передали в АРМА (ФОТО) - фото 6

Досудове розслідування щодо фінансування дій, спрямованих на насильницьку зміну конституційного ладу чи захоплення державної влади, ведеться слідчим управлінням ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу УСБУ в регіоні, відповідно до статті 110-2 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, російський олігарх, співзасновник та голова наглядової ради директорів консорціуму "Альфа-груп" Михайло Фрідман подав позов проти Люксембургу на 16 млрд доларів, через рішення європейської країни заморозити його активи. Адвокати Фрідмана посилаються на інвестиційний договір 1989 року між Люксембургом і колишнім СРСР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини