Головна Новини Світ Росія Несподіваний поворот: чому Путін може ухвалити рішення про виведення частини окупантів з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Несподіваний поворот: чому Путін може ухвалити рішення про виведення частини окупантів з України

Як вважають в ISW, знищення вагнерівців у Малі може призвести до виведення частини окупантів з України

30 липня 2024, 07:15 comments8746
Поділіться публікацією:

Після таких втрат, як нещодавно завдані Групі Вагнера в Малі, Кремлю потрібна буде масштабна заміна бойовиків в Африці військовослужбовцями Африканського корпусу Міноборони РФ. У той же час частина корпусу нещодавно була перекинута до Харківської області для підтримки наступальних дій окупантів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Несподіваний поворот: чому Путін може ухвалити рішення про виведення частини окупантів з України

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначили, що кілька відомих критично налаштованих російських військових блогерів стверджують, що Міноборони РФ зловтішається через втрат Групи Вагнера, і припускають, що російське військове керівництво використовує цей інцидент як привід для припинення розгортання бойовиків Вагнера в Сахелі та повної їх заміни корпуси МО.

Деякі російські блогери цитували невстановлене джерело в адміністрації Путіна про те, що особовий склад Африканського корпусу замінить війська Вагнера у всій "Сахельській трійці" (Малі, Буркіна-Фасо та Нігер).

В Інституті припускають, що Африканському корпусу, ймовірно, не вистачає поточних можливостей, аби належним чином замінити Групу Вагнера, зокрема в Малі, оскільки елементи корпусу нещодавно були розгорнуті в Україні для участі у наступальних зусиллях на півночі Харківської області.

"Масштабна заміна "Вагнера" після таких втрат, як завдані під час нещодавньої засідки, ймовірно, призведе до передислокації деяких бійців Африканського корпусу в Малі подалі від лінії фронту в Україні, і російське військове командування, ймовірно, не розглядає повну заміну "Вагнера" на Малі чи десь у Сахелі як пріоритетне завдання на даний момент", — йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Головне управління розвідки Міністерства оборони анонсувало продовження дій проти російських військових із терористичної організації Група Вагнера в Африці. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону запевнив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини