Головна Новини Світ Росія Обміняний російський опозиціонер Кара-Мурза раптово видав промову на захист РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Обміняний російський опозиціонер Кара-Мурза раптово видав промову на захист РФ

Опозиціонер вважає, що звичайні росіяни не повинні страждати від західних санкцій

3 серпня 2024, 07:38 comments1043
Поділіться публікацією:

Санкції західних країн, введені останніми роками, виявилися спрямовані не проти путінського режиму, а проти всієї країни та російських громадян. І це зовсім неправильно. Як передає портал "Коментарі", про це заявив звільнений із ув'язнення російський опозиційний політик та журналіст Володимир Кара-Мурза, пише "Медуза". Цікаво, що подібні голоси час від часу лунають на Заході, де пропонують послабити санкції, через які нібито страждають безневинні росіяни, а не ті, хто перебувають у Кремлі.

Обміняний російський опозиціонер Кара-Мурза раптово видав промову на захист РФ

Володимир Кара-Мурза. Фото: із відкритих джерел

Кара-Мурза нагадав, що протягом довгих років він разом із політиком Борисом Нємцовим займався політичною роботою на міжнародному напрямі та заявив, що продовжить це робити.

"Принцип закону Магнітського полягає в тому, що особисто ті люди, які – на підставі підтверджених та достовірних даних – брали участь у корупції та порушенні прав людини у своїй країні, більше не зможуть вивозити накрадене та користуватися благами демократичних принципів у країнах Заходу. Ми бачимо останніми роками, особливо після початку війни, що від цього принципу відійшло багато демократичних країн", – заявив опозиціонер.

Він додав, що дуже часто видно, що санкції західних демократичних країн спрямовані вже не проти режиму Путіна і не проти конкретних злочинців у вищих лавах режиму Путіна, а проти всієї країни, проти всіх російських громадян.

За словами Кара-Мурзи, це "вкрай несправедливо і контрпродуктивно", тому що дає російській пропаганді можливість уявити, що росіяни опинилися "у кільці ворогів".

Санкції проти чиновників мають бути персональними, додав Кара-Мурза, нагадавши слова Нємцова: "Країну не чіпайте — негідників карайте".

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ повідомили про включення до угоди щодо обміну ув'язненими відомого російського опозиціонера.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини