Головна Новини Світ Росія Ображений Лавров зробив нову заяву про відновлення "зернової угоди"
commentss НОВИНИ Всі новини

Ображений Лавров зробив нову заяву про відновлення "зернової угоди"

Лавров знову звинуватив у всьому Захід

8 листопада 2023, 14:55 comments1958
Поділіться публікацією:

Головний дипломат Кремля зробив нову заяву про відновлення "зернової угоди". За словами Лаврова, "наша частина пакету "зернової угоди" абсолютно на нулі". Його заяву цитують російські пропагандисти.

Ображений Лавров зробив нову заяву про відновлення "зернової угоди"

Сергій Лавров (фото з відкритих джерел)

Вже традиційно міністр закордонних справ Росії у всьому звинуватив у всьому Захід. Мовляв, Росію знову дурять.

"Ми бачимо старання пана Гуттереша, але ці старання нічого не приносять. Захід уперто, дивлячись вам у вічі, в даному випадку співробітникам секретаріату ООН, заявляє, що жодних санкцій проти продовольства та добрив із Росії не запроваджено. Це чергова, я вже багаторазово наводив вам приклади брехні",- сказав Лавров.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія оголосила сім умов для відновлення "зернової угоди". Росія готова повернутися до зернової угоди, проте для цього західним країнам потрібно виконати сім її вимог. Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявив перший заступник постійного представника РФ при всесвітній організації Дмитро Полянський.

Крім того, Росія вимагає зняти "всі перешкоди для російських банків та фінансових інститутів, які обслуговують постачання продовольства та добрив". Ще дві умови від РФ: "мають бути відновлені поставки до Росії запчастин і комплектуючих для сільгосптехніки та галузі виробництва добрив", а також "мають бути вирішені всі питання з фрахтом суден і страхуванням російських експортних поставок продовольства, забезпечена вся логістика продовольчих поставок".

 Також росіяни вимагали, що мають бути забезпечені безперешкодні умови для розширення поставок російських добрив, сировини для їх виробництва, у тому числі має бути відновлено роботу аміакопроводу Тольятті-Одеса.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини