Головна Новини Світ Росія Оце так поворот: Росіяни своїх строковиків кидатимуть у гарячі точки
commentss НОВИНИ Всі новини

Оце так поворот: Росіяни своїх строковиків кидатимуть у гарячі точки

Влада РФ планує залучати до миротворчих місій військовослужбовців, які проходять строкову службу

5 квітня 2023, 19:29
Поділіться публікацією:

Держдума РФ схвалила у першому читанні законопроєкт уряду, який дозволяє залучати до участі у миротворчих місіях військовослужбовців, які проходять строкову службу. Про це повідомляють на сайті нижньої палати парламенту Росії, пишуть "Коментарі".

Оце так поворот: Росіяни своїх строковиків кидатимуть у гарячі точки

Держдума РФ схвалила участь строковиків у миротворчих операціях

Законопроєкт, який розробило міністерство оборони РФ, пропонує комплектувати військовий персонал для участі у миротворчих операціях призовниками строкової служби, які пройшли попередню спеціальну підготовку. Що це за підготовка, у документі не уточняється. Однак вказано, що участь у миротворчих операціях має бути добровільною.

Законопроєкт має пройти друге читання 18 квітня, після цього документ потрапить на підпис президенту РФ. Закон у разі ухвалення набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Наразі до миротворчих місій закон дозволяє залучати лише військових, що проходять службу за контрактом. Чим викликана потреба у залученні строковиків, не пояснюється. Вірогідною причиною залучення строковиків до миротворчих операцій може бути вивільнення залишків військових частин контрактників зі складу миротворчих контингентів для участі у війні проти України. Подібні маніпуляції з особовим складом вписуються в нинішню кадрову політику збройних сил РФ, котра через значні втрати та дефіцит живої сили на полі бою проводить мобілізацію та залучає в’язнів.

Також не виключені маніпуляції із законом та перекидання військових строкової служби у зону бойових дій, як це вже неодноразово відбувалось раніше.

Росія вже залучає до війни новобранців та “альтернативників” – призовників, які замість строкової служби обрали суспільні роботи. Ще на початку війни вони періодично потрапляли у полон.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Росія не має достатньо ресурсів, аби втримати Крим, Донецьк та Луганськ. Тож, в Офісі Президента України запевняють, що окупований півострів може стати знову українським за короткий термін. Мова іде про 5-7 місяців.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що в Росії брак спорядження, командирів та офіцерів, які навчають мобілізованих. Через це, якщо і буде друга хвиля мобілізації, яка вже передбачає 400 тис., відправити на фронт вийде приблизно 150 тис. росіян на місяць.

Читайте також на сайті "Коментарі" – у Росії мобілізація під загрозою через матеріальні нестачі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини