Головна Новини Світ Росія Один з найбільших банків Німеччини остаточно залишає Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Один з найбільших банків Німеччини остаточно залишає Росію

Найбільший кредитор Німеччини Deutsche Bank припиняє 20-річну залежність від російської IT-експертизи

12 квітня 2023, 12:00 comments3744
Поділіться публікацією:

Надії на те, що масові західні санкції, які були запроваджені проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну, буде знято, не виправдалися. У результаті німецький "Deutsche Bank" закриває свої центри розробки програмного забезпечення у Москві та Санкт-Петербурзі. Як повідомляє Financial Times, таким чином найбільший кредитор Німеччини припиняє двадцятирічну залежність від російської IT-експертизи.

Один з найбільших банків Німеччини остаточно залишає Росію

Deutsche Bank. Фото: DW

Як йдеться у матеріалі, "Deutsche Bank" ще не ухвалив офіційного рішення про повне закриття своїх IT-операцій у Росії, але, за словами співробітників, цей крок вважається завершеною справою.

Франкфуртський банк запропонував індивідуальну вихідну допомогу 500 IT-фахівцям, які все ще працюють у Росії.

У середині березня 2022 року "Deutsche Bank" надіслав російським банкам повідомлення про закриття рахунків 8 квітня. Фактично рахунки працювали до 7 квітня включно та були закриті 20 квітня. Рішення торкнулося багатьох великих кредитних організацій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Світовий банк та МВФ у Вашингтоні протягом цього тижня усуватиме "слабкі місця" санкцій проти росії, щоб запобігти способам їх обходу. Тим часом, ЄС працює над черговим (11-м) пакетом санкцій проти країни-агресора. Не виключено, що вони можуть торкнутися нафти, газу та атомної галузі. З "атомними" санкціями, втім, є серйозні пробуксовування, насамперед з боку Угорщини, Франції та Болгарії. Які очікування від нових санкційних рішень із боку Заходу? Куди і як треба бити, щоб швидше покласти російську економіку та, відповідно, військову машину? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЄС не поспішає запроваджувати нові санкції проти Білорусі: у чому причина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини