Головна Новини Світ Росія ОДКБ тепер під загрозою: Шойгу розповів про «план» Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

ОДКБ тепер під загрозою: Шойгу розповів про «план» Заходу

У Кремлі вважають, що Захід "цілеспрямовано працює" над підривом єдності держав Організації договору про колективну безпеку

24 травня 2022, 15:20 comments1513
Поділіться публікацією:

У Росії стурбувалися тим, що розпочало руйнуватися єдність держав Організації договору про колективну безпеку. Винних, звичайно, знайшли на Заході. Так, міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Захід "цілеспрямовано працює" над підривом єдності держав ОДКБ. Нібито "план" Заходу полягає в тому, щоб між Росією та її союзниками виникли розбіжності та непорозуміння щодо низки ключових питань. Як передає видання "Коментарі", слова Шойгу цитує низка російських пропагандистських ЗМІ.

ОДКБ тепер під загрозою: Шойгу розповів про «план» Заходу

Сергій Шойгу. Фото: з відкритих джерел

Сергій Шойгу заявив, що по периметру кордонів ОДКБ формуються довгострокові вогнища напруженості. Начебто головне завдання такої стратегії – це не допустити, щоб держави ОДКБ ставали ближчими та їх союз зміцнювався. Нібито Захід йде на все, аби посварити країни ОДКБ. У хід ідуть інтриги, шантаж та прямі загрози.

На тлі нових загроз Шойгу закликав держави ОДКБ стати ще згуртованішими і не вестися на провокації Заходу. Також міністр оборони країни-агресора попередив, що російські війська завжди готові висунутись до країн ОДКБ, якщо буде потреба відстояти суверенітет чи територіальну цілісність.

Нагадаємо, на сьогоднішній день членами ОДКБ є Росія, Білорусь, Казахстан, Вірменія, Киргизстан та Таджикистан.

Після того, як війна проти України застопорилася і просування російських військ у глиб України було зупинено Росія не припиняє спроб втягнути хоча б якусь із країн ОДКБ з так звану "спецоперацію", але поки що всі спроби не дають позитивного для Кремля результату.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Офісі президента попередили, що деяких учасників форуму в Давосі міг вразити "вірус сліпоти".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини