Головна Новини Світ Росія Окрім мобілізації в Росії з'явилася ще одна проблема, – британська розвідка
commentss НОВИНИ Всі новини

Окрім мобілізації в Росії з'явилася ще одна проблема, – британська розвідка

У Росії величезні проблеми з тим, щоб розміщувати, навчати та оснащувати покликаний та мобілізований особовий склад

4 жовтня 2022, 10:40 comments1275
Поділіться публікацією:

У Росії є не тільки проблема де розміщувати мобілізованих росіян, а й проблема, як навчати та оснащувати призовників. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки.

Окрім мобілізації в Росії з'явилася ще одна проблема, – британська розвідка

Мобілізація у Росії. Фото: з відкритих джерел

У Міноборони Британії зазначають, що з 30 вересня Путін підписав наказ про проведення чергового осіннього призову. Кремлем поставлено завдання підготувати 120 тисяч призовників. Якщо брати за основу російське законодавство, то призовники не можуть бути спрямовані за межі Росії, але це не стосується осіб, яких мобілізують у рамках наказу про часткову мобілізацію. Цього року в Росії призовний цикл розпочнеться на місяць пізніше, ніж зазвичай 1 листопада.

Британські експерти зазначають, що це пов'язано насамперед з тим, що в Росії не знають, як підготувати та оснастити таку велику кількість нових призовників.

"Проблеми з розміщенням, підготовкою, оснащенням та розгортанням мобілізованого та покликаного особового складу є значними. Недоліки в російській адміністративній та логістичній системах продовжуватимуть підривати ці зусилля", — йдеться в огляді.

Читайте на порталі "Коментарі" — Росія планує влаштувати демонстраційний підрив ядерної зброї на кордонах України. Про це пише британська газета The Times, з посиланням на військові джерела.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у своєму зверненні до українського народу президент Володимир Зеленський розповів про візит голови свого Офісу – Андрія Єрмака – на завод турецької компанії "Baykar", яка проводить Байратари. У Туреччині відбувся спуск на воду корвету класу Ada "Гетьман Іван Мазепа" ВМС України, відбулися зустрічі Єрмака з радниками президентів Туреччини та США. Які висновки можна зробити з того, що відбувається? Чи слід вважати, що Туреччина охолоне до Росії після того, як та пішла на відкриту анексію українських територій та новий виток конфлікту? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини