Головна Новини Світ Росія Ось вам і санкції: економіст розповів, що сталося зі здобиччю газу в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Ось вам і санкції: економіст розповів, що сталося зі здобиччю газу в Росії

Тепер головний споживач російського газу – Китай

1 серпня 2022, 16:52 comments2633
Поділіться публікацією:

За розв'язану війну проти України на Росію накладено дуже серйозні санкції, які насамперед б'ють по видобутку країни-агресора енергоресурсів. Ось тільки парадокс санкцій у тому, що основний пакет санкційних обмежень щодо РФ спрямований проти нафти, але найкрутіше піку падіння – у видобутку газу. Що, насправді логічно, зважаючи на прихильність газу до ринків збуту. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook пише фінансовий експерт, економіст Олексій Кущ.

Ось вам і санкції: економіст розповів, що сталося зі здобиччю газу в Росії

Газ. Фото з відкритих джерел

"За інформацією "Газпрому" у червні падіння видобутку склало понад 30% (до червня 2021 року). У липні падіння прискорилося до -35,8%. Обвалення експорту ще сильніше: -49.7% у червні та -58.4% у липні. За підсумками січня-липня падіння -12.0% (видобуток) та -34.7% (експорт). На внутрішньому ринку попит теж падає, хоч і не так сильно – на 2%. Газифікація сіл не рятує... Натомість зростають постачання до Китаю – на 61%", — зазначив експерт.

Він додає, тут привертає увагу одна дуже цікава цифра. У 2021 році постачання до Китаю склало всього 10.4 млрд кубів. Тобто Китай за жодних обставин не зможе замістити для Росії ринок газу в ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Данілов розповів, який російський наратив поширюють "корисні ідіоти" Путіна на Заході.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що буде з цінами, курсом, що може утримати економіку країни: серпневий прогноз від експертів в ексклюзивному інтерв'ю.

Раніше "Коментарі" писали – Донбас – не головна мета, росіяни готують новий наступ: в Інституті вивчення війни назвали напрямок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини