Головна Новини Світ Росія Партнер Росії бунтує: у Кремлі вимагають пояснень
commentss НОВИНИ Всі новини

Партнер Росії бунтує: у Кремлі вимагають пояснень

Росія відреагувала на заяву прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна про зупинку членства в ОДКБ.

26 лютого 2024, 11:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Росія вимагатиме пояснень від Вірменії через заяви прем'єр-міністра Нікола Пашиняна. Глава уряду Вірменії заявив, що Єреван призупиняє членство в Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). Крім того, Пашинян протягом останніх місяців кілька разів підкреслював, що Вірменія більше не може покладатися на захист Москви.

Партнер Росії бунтує: у Кремлі вимагають пояснень

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

В ефірі телеканалу "Звезда", який належить Міноборони РФ, речник Кремля Дмитрій Медведєв заявив, що хоче отримати від Вірменії деталі щодо рішення зупинити членство в ОДКБ.

"Вірменська сторона не робила жодних офіційних дій з цього приводу", — сказав речник Кремля.

Дмитрій Пєсков додав, що Кремль очікує отримати відповідь від Вірменії, де буде пояснення суперечливої заяви прем'єр-міністра Нікола Пашиняна.

"Ми маємо намір зв'язатися з нашими колегами та прояснити зміст цих заяв", — додав Пєсков.

Секретаріат ОДКБ також відреагував на заяву Пашиняна та повідомив, що наразі жодних заяв щодо припинення членства Вірменії в організації не надходило.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що ОДКБ "не виконала своїх зобов'язань щодо безпеки перед Вірменією", тому Єреван "фактично заморозив" свою участь в організації. Політик звинуватив Москву у невтручанні в ескалацію конфлікту з сусіднім Азербайджаном, який не входить до ОДКБ.

Зазначимо, що Пашинян також заявляв, що Вірменія не є союзником Росії у війні в Україні. Однак ВВП країни у 2022 році зросло на 14,2%, ймовірно через економічну співпрацю з Росією. У Міністерстві фінансів Вірменії визнали партнерство з Росією та вказали, що у 2023 році експорт товарів до РФ зріс на 85%, з яких 80% становить реекспорт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини