Головна Новини Світ Росія Переговори, як капітуляція України: у США розповіли про план Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори, як капітуляція України: у США розповіли про план Путіна

Аналітики ISW вважають, що Росія не зацікавлена у переговорах з Україною на основі міжнародного права

16 липня 2024, 07:25
Поділіться публікацією:

Жорсткі та безкомпромісні умови Кремля для ведення мирних переговорів рівнозначні капітуляції України та свідчать про незацікавленість диктатора Володимира Путіна у чесних переговорах на будь-яких умовах, окрім російських. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Переговори, як капітуляція України: у США розповіли про план Путіна

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти зазначають, що нещодавнє соцопитування показує, що українці масово відкидають вимоги Росії щодо повної капітуляції України, що робить умови Кремля для завершення війни абсолютно необґрунтованими та непопулярними. Аналітики відомства послалися на оприлюднені 15 липня результати соціологічного опитування "Дзеркало тижня" на замовлення Центру Разумкова.

В Інституті нагадали про нещодавні заяви Путіна як передумови для початку "мирних" переговорів" — визнати територіальні претензії Росії на чотири вказані східні та південні області України, провести "демілітаризацію" та пообіцяти не вступати до НАТО.

В ISW констатують, що такі жорсткі умови Кремля рівнозначні капітуляції України та свідчать про незацікавленість диктатора у чесних переговорах на будь-яких умовах, окрім російських.

Про це ж, на думку аналітиків, свідчить і заява спікера Кремля Дмитра Пєскова, який звинуватив НАТО у неповазі до "головного занепокоєння Росії" та зазначив, що поведінка альянсу свідчить про відсутність підстав для мирних переговорів. Такою була реакція на заяву Альянсу щодо перспектив членства України.

В Інституті вивчення війни переконані, що висування Путіним ідеї повної капітуляції України як розумної передумови для мирних переговорів також є частиною спроби підірвати зусилля країни, спрямовані на отримання міжнародної підтримки власних легітимних переговорних позицій. Ці позиції ґрунтуються на міжнародному праві та підкріплені ним шляхом зміни міжнародного сприйняття логічних умов переговорів на користь Росії.

"Постійні спроби Росії стверджувати, що Україна відмовляється від "розумних" вимог, мають на меті виставити Україну нерозумною стороною, незважаючи на те, що законні кордони України визнані міжнародним правом із 1991 року", — зазначають у ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи готові українці до переговорів з РФ: результати опитування по областях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини