Головна Новини Світ Росія Більшість росіян вважають ймовірною війну з Україною, – соцопитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість росіян вважають ймовірною війну з Україною, – соцопитування

Росіяни почали гірше ставитися до України

15 грудня 2021, 08:00
Поділіться публікацією:

Поки більшість українців, як показують результати практично всіх соцопитувань, не вірять у те, що Росія може піти у наступ проти України, залучивши регулярну армію, самі росіяни в переважній більшості називають такий сценарій цілком реалістичним. 75% опитаних "Левадою" громадян РФ не виключають, що напруження, що застигло на українському сході, може перерости у війну між Україною та Росією. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "Нова газета" з посиланням на інформацію "Левада-центру".

Більшість росіян вважають ймовірною війну з Україною, – соцопитування

Росіяни. Фото з відкритих джерел

З цих 75% є і 3% тих росіян, які вважають, що війна між Україною та Росією неминуча і лише справа часу, коли вона розпочнеться. 36% опитаних висловилися, що це цілком можливо, а 38% заявили, що такий результат подій малоймовірний. Ще 15% абсолютно не вірять, що два народи можуть піти один на одного, взявши до рук зброю.

Половина респондентів заявили, що головним провокатором можливих військових дій є не Україна та не Росія, а США та інші члени НАТО. Більшість із цих людей передпенсійного чи пенсійного віку.

Заради справедливості треба сказати, що серед росіян знайшлося 4% тих, які вважають, що головним провокатором можливої війни є саме Росія та її керівництво. Ще 3% вважають провокаторами військових дій проросійських бойовиків "ЛДНР" на Донбасі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни не помилували пні у березовому гаю у пошуках 100 доларів від телепроєкту "Орел і решка". Багато хто був засмучений, що заповітну винагороду так і не знайшли. Картина після знущань з природи виглядала гнітюче.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини