Пєсков несподівано визнав, що НАТО становить небезпеку для Росії

Пєсков стверджує, що не Росія несе небезпеку НАТО, а все відбувається навпаки

Спікер кремлівського диктатора Дмитро Пєсков відреагував на заяву глави зовнішньої розвідки Німеччини Бруно Калля, що Збройні сили Росії потенційно будуть готові напасти на сили НАТО до кінця десятиліття і назвав її "нелогічною".

Як заявив Пєсков, Росія просто забезпечує свою власну безпеку, і робить для цього все необхідне, і має весь необхідний потенціал.

"І ніколи Росія зі своєю військовою інфраструктурою не рухалася у бік НАТО. Завжди був процес навпаки. Ми з вами знаємо всі хвилі розширення НАТО, і всі кроки, коли військова інфраструктура НАТО наближалася до кордонів Росії. Тут однозначно виникає розуміння, хто для кого становить небезпеку. Тому говорити тут про те, що саме російські збройні сили для когось становлять небезпеку абсолютно неправильно, нелогічно, а головне, суперечить усьому ходу історії, яка призвела до тієї конфронтації, яку ми зараз всі разом переживаємо", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Пєсков заявив, що ядерні навчання НАТО призведуть до подальшого нагнітання напруженості.

Також "Коментарі" розповідали , що в понеділок 14 жовтня НАТО розпочинає щорічні ядерні навчання Steadfast Noon , про це минулого тижня в Лондоні повідомив генеральний секретар Альянсу Марк Рютте . Відомо, що до навчань буде залучено близько 60 літаків, включаючи винищувачів F-35A та стратегічних бомбардувальників B-52, із 13 країн-членів НАТО.

Як заявив Рютте, у невизначеному світі життєво важливо, щоб члени НАТО випробували свою оборону і зміцнювали її, щоб противники знали, що НАТО готове і здатне відповісти на будь-яку загрозу .