Головна Новини Світ Росія У НАТО розпочали масштабні ядерні навчання: реакція Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО розпочали масштабні ядерні навчання: реакція Кремля

Пєсков заявив, що ядерні навчання НАТО ведуть до «нагнітання напруженості»

сьогодні, 13:50
Поділіться публікацією:

У Кремлі відреагували на масштабні ядерні навчання Північноатлантичного альянсу Steadfast Noon. Як заявив речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков, в умовах "гарячої війни" в рамках "українського конфлікту" такі навчання країн НАТО призведуть до подальшого нагнітання напруженості.

У НАТО розпочали масштабні ядерні навчання: реакція Кремля

Дмитро Пєсков

"В умовах "гарячої війни", яка ведеться в рамках українського конфлікту, зрозуміло, подібні навчання не ведуть ні до чого, крім подальшого нагнітання напруженості", — заявив Пєсков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що в понеділок НАТО розпочинає щорічні ядерні навчання Steadfast Noon , про це минулого тижня в Лондоні повідомив генеральний секретар Альянсу Марк Рютте . Відомо, що до навчань буде залучено близько 60 літаків, включаючи винищувачів F-35A та стратегічних бомбардувальників B-52, із 13 країн-членів НАТО.

Як заявив Рютте, у невизначеному світі життєво важливо, щоб члени НАТО випробували свою оборону і зміцнювали її, щоб противники знали, що НАТО готове і здатне відповісти на будь-яку загрозу .

Також відомо, що про бучення зосереджено на повітряному просторі Великобританії, Північного моря, а також на територіях Бельгії та Нідерландів. Хоча бойова зброя під час навчань не застосовуватиметься, військові відпрацьовуватимуть сценарії, де авіація транспортує американські ядерні боєголовки. У тренуваннях, які продовжаться близько двох тижнів, візьмуть участь близько 2000 військовослужбовців.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що РФ регулярно шантажує країни НАТО застосуванням ядерної зброї. Там навіть висловили впевненість у тому, що після зміни ядерної доктрини у погрози РФ почали вірити і, ніби вже готові до діалогу із нею.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини