Головна Новини Світ Росія Пєсков розповів чи використовує РФ Starlink на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Пєсков розповів чи використовує РФ Starlink на фронті

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков розповів, що Росія начебто не використовує Starlink на фронті, бо система не сертифікована в країні, передає портал «Коментарі»

12 лютого 2024, 16:22
Поділіться публікацією:

Дмитро Пєсков на брифінгу заявив, що Росія не використовують термінали супутникового зв'язку Starlink на фронті в Україні.

Пєсков розповів чи використовує РФ Starlink на фронті

Пєсков розповів про "Старлінк"

За його словами, РФ начебто просто не може цього зробити з однієї причини.

"Це не сертифікована у нас система, відповідно, вона не може бути офіційно поставлена сюди і офіційно не поставляється. Відповідно, вона ніяк не може бути офіційно використана жодним чином",
– заявив Пєсков.

Разом з тим військовий аналітик Іван Ступак в ефірі Freedom відзначив, що термінали Starlink для російських окупаційних військ, імовірно, завозять з Об’єднаних Арабських Еміратів. За його словами, начебто російські фахівці критикують використання цих систем на фронті. Бо на їх думку, рано чи пізно російській стороні відгукнеться використання цих терміналів.

"Вони пояснюють, що сигнал активується безпосередньо на окупованих територіях, ставиться крапка, й американська сторона має чітке уявлення про вузли зв’язку, де ці комплекси активуються. Плюс російська сторона стверджує, що нібито американці зможуть надалі та зараз теж уже мають можливість перехоплювати розмови або, точніше, перехоплювати дані, які передаються з використанням Starlink. І поки що не прикривають цю лавочку тільки тому, що інформація, яка йде, дуже цікава американцям",
- розповів Ступак.

Нагадаємо, у російських пабліках почала з’являтися інформація про те, що окупанти на війні в Україні почали використовувати термінали Starlink.

Згодом, як повідомляв портал "Коментарі", цю інформацію підтвердив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов. Він підкреслив, що "зафіксовані випадки використання російськими окупантами даних пристроїв" та додав, що "це починає набирати системного характеру".

Також Юсов заявив, що "Старлінк" є у росіян, в країну він потрапляє, як "паралельний імпорт" із третіх країн.

"Коментарі" розповідали, Ілон Маск заявив, що компанія SpaceX не продає російському уряду, чи російським військовим свої термінали інтернет-зв'язку. "У ряді неправдивих новин стверджується, що SpaceX продає Росії термінали Starlink. Це категорична неправда. Наскільки нам відомо, Starlink не продавалися прямо чи опосередковано в Росію", — написав Ілон Маск у X. Разом з тим він підкреслив, що супутники Starlink не будуть закривати зв'язок в Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини