Головна Новини Світ Росія Під час війни з тюрем Росії зникло 17 тисяч ув'язнених
commentss НОВИНИ Всі новини

Під час війни з тюрем Росії зникло 17 тисяч ув'язнених

Недорахувалися ув’язнених в 35 регіонах Російської Федерації

17 квітня 2023, 18:50
Поділіться публікацією:

Видання "Медіазона" проаналізувало дані на сайтах 35 регіональних управлінь Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) в РФ – до початку 2023 року кількість ув'язнених у цих регіонах сумарно скоротилася на 17 тисяч, пишуть "Коментарі".

Під час війни з тюрем Росії зникло 17 тисяч ув'язнених

Із російських тюрем зникли 17 тисяч ув'язнених під час війни

Найбільше ув'язнених зникли в Самарській — 2723, Челябінській — 1574 і Кіровській областях — 1153, а також у Татарстані — 1040.

"У листопаді 2022 року "Медіазона" вивчила статистику ФСВП та виявила, що з російських колоній за два місяці зникли 23 тисячі чоловіків. Це були перші офіційні дані, за якими можна судити про масштаби вербування ув'язнених у "ПВК Вагнера" — інформує видання.

Після цього ФСВП на якийсь час перестала публікувати статистику, а в січні відзвітувала, що тюремне населення перестало скорочуватися. З того часу оновлень не було. Проте стверджувати, що вербування припинилося, і 23 тисячі — це фінальна цифра, звісно, ​​не можна.

"Крім різкого скорочення восени, в 2022 році продовжився багаторічний тренд на зниження тюремного населення, тому загальна кількість тих, хто "вибув" за повний рік, становила майже 33 тисячі осіб", — йдеться на шпальтах видання.

"Медіазона" вивчила свіжі дані регіональних управлінь ФСВП (деякі регіони їх все ще публікують), і порівняла їх з попередніми роками і з'ясувала, звідки взялися приблизно 17 із цих 33 тисяч в'язнів.

"При цьому зібрані нами дані є неповними — і в інших регіонах ситуація може відрізнятися. Крім того, на ці цифри можуть впливати переміщення ув'язнених усередині системи ФСВП: наприклад, деякі колонії звільняють для того, щоб утримувати в них українських полонених", — додає видання.

Важко й зрозуміти, з чим пов'язаний великий приріст числа ув'язнених у Смоленській області та Криму: будь-яких новин про нові побудовані тут колонії не було.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у березні поточного року Росія доставила на Донбас перші групи ув'язнених жінок, яких, ймовірно, збирається використати в якості "гарматного м'яса".

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Служба безпеки заблокувала у Вінниці канал "рекрутингу" колишніх в’язнів до лав російської приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини