Головна Новини Світ Росія Підставили Путіна: у РФ творців гіперзвукових ракет звинуватили у держзраді
commentss НОВИНИ Всі новини

Підставили Путіна: у РФ творців гіперзвукових ракет звинуватили у держзраді

У травні російські ракети продемонстрували свою неефективність в Україні

17 травня 2023, 17:15
Поділіться публікацією:

Трьом російським ученим, які працювали над технологіями гіперзвукових ракет, висунуто "дуже серйозні звинувачення". Про це заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков на брифінгу в середу, пише ТАРС.

Підставили Путіна: у РФ творців гіперзвукових ракет звинуватили у держзраді

Ракети Кинджал. Фото: з відкритих джерел

Днями вчені з сибірського відділення Російської академії наук опублікували відкритий лист, у якому спробували звернути увагу громадськості на те, що їхні колеги необґрунтовано переслідують правоохоронці. Йдеться про фахівців у сфері гіперзвукових ракетних технологій, звинувачених у державній зраді. Одного з них заарештували три тижні тому, решту – ще минулого року.

Пєсков заявив, що у Кремлі бачили звернення вчених, але нібито не можуть втручатися у ситуацію.

"Працюють російські спеціальні служби, вони виконують свої функції. Це дуже серйозне звинувачення. Зрозуміло, що людина може бути визнана винною лише за рішенням суду. І, звичайно, в ході якихось слідчих дій ми не маємо права говорити про якісь позиції" , – сказав він, відповідаючи на прохання журналістів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – масованими повітряними атаками, які різко почастішали у травні, Кремль намагається відстрочити контрнаступ України, пише CNN. Чи згодні з таким твердженням? Про що говорять ці потужні атаки, які багато в чому відображає система ППО України, що серйозно зміцніла? Що ми вже протиставляємо їм – і можемо? Коли дійде справа до превентивних ударів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗМІ дізналися, як Москва намагається змусити Київ відкласти контрнаступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини