Головна Новини Світ Росія Після виходу з російського ринку Nokia, Huawei та Ericsson у російських мобільних операторів почалися проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Після виходу з російського ринку Nokia, Huawei та Ericsson у російських мобільних операторів почалися проблеми

Росія зіткнулась з масштабними проблемами через санкції Заходу: мобільні оператори скаржаться на дефіцит станцій зв'язку, а китайські аналоги виявились неякісними.

12 жовтня 2023, 19:33 comments1022
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після початку повномасштабного вторгнення РФ основні світові виробники телекомунікаційного обладнання Huawei, Nokia й Ericsson припинили бізнес з Росією і не постачають свою продукцію до РФ.

Після виходу з російського ринку Nokia, Huawei та Ericsson у російських мобільних операторів почалися проблеми

У російських мобільних операторів почалися проблеми через санкції. Фото з відкритих джерел

Наслідки цього кроку стали відчутні зараз: у всіх мобільних операторів почалися проблеми з базовими станціями звʼязку. Про це пише російське бізнес-видання "Коммерсантъ" з посиланням на джерела в найбільших мобільних операторах країни-окупанта, а також експертів ринку. 

Наразі встановлення нових базових станцій російські мобільні оператори скоротили на 60%, а обсяги дефіциту станцій оцінюються в 50 тисяч. Наявні запаси у 20 тисяч критично недостатні для підтримки мереж і майже вичерпані.

"Оператори протягом останнього року тестують обладнання виробників "третього ешелону" з Китаю та інших країн, щоб замістити основних постачальників ZTE та Huawei (які вийшли з РФ), але результати незадовільні", — йдеться у статті.

Офіційно російська Мінцифра проблеми через санкції заперечує. Водночас навіть офіційна статистика країни-окупанта свідчить про те, що кількість нових базових станцій у 2022 році стрімко впала – на 58% відносно 2021 року. Тож російські наративи про "санкції не працюють", а сподівання на паралельний імпорт в черговий раз зазнали краху.

Світові телеком-лідери один за одним залишили ринок країни-агресора з початку 2022 року. Зокрема, Nokia та Ericsson офіційно заявили про вихід з Росії, а китайська Huawei припинила бізнес в Росії без офіційних заяв.

Як повідомлялося раніше, російські авіакомпанії все частіше скасовують рейси через поломки літаків. Причиною цьому є нездатність обслуговувати та ремонтувати літаки без західних компонентів, які не постачаються до росії через санкції ЄС та США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини