Головна Новини Світ Росія "Питання приналежності закрите": у РФ відреагували на заяви України щодо повернення Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

"Питання приналежності закрите": у РФ відреагували на заяви України щодо повернення Криму

Головним аргументом росіян щодо Криму є невизнаний світом референдум

12 березня 2021, 16:39
Поділіться публікацією:

Питання анексії Криму повертає колишню гостроту в міжнародному векторі. Про це свідчать заяви представника Держдуми Леоніда Слуцького, який стверджує, що Росія не збирається повертати Крим, адже це нібито її законна територія.

"Питання приналежності закрите": у РФ відреагували на заяви України щодо повернення Криму

У Госдумі не збираються повертати Крим Україні. Фото: Українська правда

На думку політика, питання територіальної приналежності АРК давно і успішно закрите. Тому українській владі не слід будувати ніяких планів стосовно повернення півострова.

В першу чергу Слуцький апелює до незаконно проведеного у 2014 році референдуму про приєднання Криму до Росії. За запевненням політика, "перехід" півострова відбувся відповідно до нормативних документів Організації Об'єднаних Націй, вірніше її статуту. Тому будь-які "посягання" України на Крим абсолютно не обґрунтовані, адже РФ "не допустить відчуження своїх територій".

Таким чином Леонід Слуцький відреагував на презентовану главою МЗС України Дмитром Кулебою "Стратегію деокупацію і реінтеграції Криму". На думку представника російського уряду, для початку Україні варто поцікавитися думкою самих кримчан — чи хочуть вони повернення під контроль Києва. При цьому Слуцький вчергове повторив одну із головних пропагандистських тез про те, що українська влада покриває "вбивства своїх громадян на Донбасі".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що представники невизнаних кримської влади збираються подати на Україну до суду — за влаштовану "водну блокаду". Цікаво, що позов хочуть відправити для початку в російські суди, а вже потім почати боротьбу в міжнародних представництвах. Що про такі гучні заяви думають експерти, можна прочитати в нашому матеріалі.

Також на порталі знайдеться інформація про те, в чому представники "ДНР" вважають Володимира Зеленського гіршим за екс-президента Петра Порошенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини