План Путіна спрацював: чи справді диктатор тепер зможе обійтися без мобілізації

За інформацією ЗМІ, у Росії темп набору контрактників за рік зріс у шість разів

У Росії кількість осіб, які підписують контракти на службу в армії, за рік збільшилася більш ніж у шість разів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує видання "Важливі історії".

Автори матеріалу зазначають, що лише за перше півріччя 2023 року одноразову виплату за підписання контракту отримали 26 тисяч 700 осіб, а у 2024 році за цей же період – 166 тисяч.

З великою вірогідністю, таке збільшення числа контрактників пов'язане з розміром виплат після підписання договору. Адже для того, щоб залучити росіян на війну, російська влада піднімає виплати за підписання контракту: у серпні 2024-го федеральна виплата зросла з до 400 тисяч рублів, а регіональні – в середньому вчетверо.

Читайте також на порталі "Коментарі" - колишній депутат Державної думи та російський опозиційний політик Геннадій Гудков поділився інформацією про підготовку до мобілізації в Росії. Він розповів про плани щодо кількості призовників у новій хвилі мобілізації.

"Хоча точних даних я не маю, відомо, що деяким військкоматам у містах поставили завдання. Розмах плану виглядає дилетантським – планують мобілізувати близько 800 тисяч людей чи навіть більше. Але джерела повідомляють, що військкомати, ймовірно, не зможуть виконати це завдання через надто короткі терміни. Військкомати вже заявляють: ми не можемо впоратися з такою кількістю. Їх потрібно годувати, постачати обмундируванням і ночівлею. Куди всіх цих людей подіти? Нереальні терміни та цифри", – повідомив Гудков.

Колишній депутат наголосив, що цифри справді великі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ВСУ на Курщині: про що говорить реакція росіян, чи Путін оголосить нову хвилю мобілізації.