Головна Новини Світ Росія Побоювалися депортації в РФ: учасники популярної російської групи змінили громадянство
commentss НОВИНИ Всі новини

Побоювалися депортації в РФ: учасники популярної російської групи змінили громадянство

Тепер групі Бі-2, яка не підтримує війну в Україні, може не побоюватися депортації в Росію

28 травня 2024, 23:50
Поділіться публікацією:

Президент  Молдови Майя Санду поставила свій  підпис під  указом про надання громадянства декільком учасникам гурту "Бі-2", що виступає проти  війни РФ в Україні, та їх  родинам.

Побоювалися депортації в РФ: учасники популярної російської групи змінили громадянство

Група Бі-2 (фото з відкритих джерел)

Як інформує  rtvi.com, згідно з указом,  молдавські паспорти  мають  вісім осіб, які  раніше  були російськими громадянами.

"Наша країна відкрита і гостинна для людей, які обирають мир, пропагують дружбу і повагу між народами", -  повідомив в своєму телеграм-каналі керівник президентської адміністрації Адріан Белуцел.

Посадовець  написав, що в Молдові "захищають людську гідність і свободу слова".

Нові документи Молдови тепер мають  бас-гітарист Максим Андрющенко, менеджер гурту Олексій Левченко,  та члени їх родин. В списку немає фронтменів гурту — Олександра Умана ("Шури") і Єгора Бортника ("Льови"),  бо вони мають  паспорти Ізраїлю.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Росії заарештували співака, який спалив свій паспортРосійський блогер і співак Едуард Шарлот, який раніше спалив свій російський паспорт, повернувся до Росії — він прилетів до Петербурга з Єревану. В аеропорту Пулково його зустрів наряд поліції і в кайданках відвів у службове приміщення. 

У Росії його звинувачували у "дискредитації збройних сил РФ". Поки ж Шарлоту призначили 13 діб арешту за дрібне хуліганство, яке він нібито допустив після прильоту до Санкт-Петербурга. Також співаку оформили адміністративні протоколи за статтями про навмисне псування посвідчення особи та про "дискредитацію" російської армії, що передбачає покарання у вигляді штрафу до 300 рублів і до 50 000 рублів відповідно.

Згідно з повідомленнями россМІ, він заявив: "Вибачте. Більше так не буду".
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини