Головна Новини Світ Росія Поклонська отримала дорогий презент від РФ - що подарували колишньому кримському прокурору
commentss НОВИНИ Всі новини

Поклонська отримала дорогий презент від РФ - що подарували колишньому кримському прокурору

Уряд Росії продовжує підтримувати людину, яку Україна розшукує за держзраду

12 листопада 2021, 14:06
Поділіться публікацією:

Російська екс-депутатка та українська екс-прокурорка стала власницею елітної нерухомості у центрі столиці РФ. Про це повідомляє інтернет-агентство журналістських розслідувань Insider.

Поклонська отримала дорогий презент від РФ - що подарували колишньому кримському прокурору

Наталя Поклонська - фото порталу Репортер

Від уряду Російської Федерації Поклонська отримала в подарунок квартиру площею 119,2 м2. Орієнтовна вартість подарунку – 53 млн рублів (біля 745 тис. дол. або 19,5 млн грн.). Власників у квартир двоє – сама Поклонська та її 16-річна дочка Анастасія Меріуц. 

Журналісти з'ясували, що нерухомість знаходиться у елітному районі Москви – ЖК "Дача Сталіна". Відомо, що в будинку проживають близькі Путіну особи — чиновники Управління справами президента.

Згідно з декларацією Поклонської, вона не могла придбати квартиру за власні кошти. Протягом шести років перебування у парламенті жінка заробила 25,2 млн рублів.

Єдина можливість для екс-депутатки отримати держквартиру – це спеціальна черга для чиновників, які потребують покращення житлових умов. Щоб опинитись у черзі, Поклонська з дочкою повинна була перебувати у квартирі, площею менше 30 м2.

Наталя Поклонська не увійшла до Держдуми Росії після вересневих парламентських виборів. Натомість 13 жовтня її призначили послом у острівній африканській країні Кабо-Верде. Квартиру вона отримала дещо раніше – 3 жовтня. Наразі журналісти Insider повідомляють, що до обов'язків посла чиновниця ще не приступила. 

В Україні Наталя Поклонська працювала прокурором у Криму, починаючи з 2002 року. Після анексії острова у 2014 р. підтримала Російську Федерацію. Українські правоохоронні органи завели на неї кілька справ, зокрема, вона звинувачується у держзраді. Наразі відшукуються способи затримати її у Кабо-Верде, не дивлячись на дипломатичний імунітет.

Докладно історію про призначенням Поклонської послом африканського острова в Атлантиці можна прочитати за посиланням на сайті видання "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини