Головна Новини Світ Росія Поліція затримала близько 200 осіб на мітингу в Москві
commentss НОВИНИ Всі новини

Поліція затримала близько 200 осіб на мітингу в Москві

Серед затриманих були відомі російські опозиціонери

13 березня 2021, 23:28
Поділіться публікацією:

Російська поліція затримала близько 200 осіб, в тому числі кількох відомих опозиціонерів, на зустрічі незалежних і опозиційних політиків в Москві в суботу. Про це пише Reuters.

Поліція затримала близько 200 осіб на мітингу в Москві

Мітинг в Москві. Фото: Андрей Любимов / РБК

Затримання відбувалися на тлі придушення антикремлівських настроїв після арешту і тюремного ув'язнення опозиційного політика Олексія Навального, який повернувся в Росію в січні після одужання від отруєння нервово-паралітичним речовиною.

Московський форум, запланований на суботу і неділю, зібрав депутатів зі всієї країни, повідомив радіостанції "Ехо Москви" організатор заходу і виконавчий директор британської групи "Відкрита Росія" Андрій Пивоваров.

Відразу ж після початку форуму, співробітники поліції увірвалися в будівлю і почала затримувати учасників.

У Московському управлінні МВС Росії повідомили, що затримано близько 200 осіб і ведеться розслідування.

Поліція заявила, що затримані не дотримувалися відповідних заходів по боротьбі з коронавірусів, хоча на кадрах було видно, що більшість з них були в масках. Правоохоронці заявили, що деякі з тих, хто був присутній на форумі, мали зв'язку з небажаною організацією.

Нагадаємо, Євросоюз продовжив на півроку персональні санкції проти Росії за підрив територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України. Також з'явилася інформація, що ЄС незабаром введе проти Росії і Китаю нові санкції — через порушення прав людини. Чи буде тривати списку санкцій тиск? Наскільки воно відчутно для тієї ж РФ? З цими питаннями порталу "Коментарі" допомогли розібратися експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини