Головна Новини Світ Росія Помер останній міністр оборони СРСР
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер останній міністр оборони СРСР

Екс-чиновнику було 78 років

8 грудня 2020, 19:57
Поділіться публікацією:

Помер останній міністр оборони СРСР, маршал авіації Євген Шапошников. Причиною його смерті став коронавірус, повідомляє Telegram-канал Mash.

Помер останній міністр оборони СРСР

Євген Шапошников. Фото: iz.ru

COVID-19 і пневмонію у Євгена діагностували 25 листопада. Тоді його відразу ж госпіталізували в московську лікарню і підключили до апарату ШВЛ.

5 грудня йому різко стало гірше, впав рівень кисню в крові. 8 грудня 78-річного Шапошникова не стало.

Екс-чиновник народився 1942 році в Ростовській області. У 1963 році закінчив Харківське вище військове авіаційне училище льотчиків, потім він пішов вчитися в Військово-повітряну академію ім. Гагаріна та Військову академію Генерального штабу Збройних сил СРСР.

З 1959 року служив у ВПС Збройних сил СРСР льотчиком-винищувачем, а в 1960-х став командиром ланки в Прикарпатському військовому окрузі. Пізніше його стали призначати на різні керівні посади.

З 23 серпня по 26 грудня 1991 року очолював Міністерство оборони СРСР. У тому ж 91-му йому присвоїли звання маршала авіації. До 24 вересня 1993 командував збройними силами СНД.

А в червні 1993 року його призначили секретарем Ради безпеки Росії. Потім Шапошников обіймав посаду представника тодішнього президента РФ Бориса Єльцина в "Росвооружение".

З листопада 1995 року по березень 1997 року він займав пост генерального директора "Аерофлоту". З березня 1997 до березня 2004 року Шапошников був помічником президента Росії, а з 2006 року — президентом Партнерства "Безпека польотів".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, померла популярна в СРСР актриса. Ніну Акімову знайшли мертвою у власній квартирі на заході Москви. Попередньо повідомляється, що смерть настала з природних причин, але поліція ще веде перевірку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини