Головна Новини Світ Росія Понад 50 млн за останки Леніна: У США збирають гроші на «купівлю» лідера світового пролетаріату
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад 50 млн за останки Леніна: У США збирають гроші на «купівлю» лідера світового пролетаріату

Представники партії КПРФ прокоментували пропозицію американця

18 вересня 2020, 17:25
Поділіться публікацією:

Американський художник Девід Датун звернувся до росіян з пропозицією викупити у них тіло лідера світового пролетаріату Володимира Леніна. Про це пише "Газета.ру".

Понад 50 млн за останки Леніна: У США збирають гроші на «купівлю» лідера світового пролетаріату

Фото: РИА Новости / Сергій Гунєєв

Художник навіть оголосив благодійний збір. На зібрані кошти планується побудувати новий мавзолей, але вже в столиці США. Проект, за словами художника, підтримали американці і росіяни.

"За добу надійшли десятки пропозицій від охочих виступити співінвесторами проекту, на загальну суму понад 50 мільйонів доларів ... Проект зустрів підтримку як американських, так і російських громадян, незважаючи на негативну реакцію деяких російських політиків", — заявив Датун.

У свою чергу, представники партії КПРФ прокоментували пропозицію американця.

"Америка переживає жорстоку кризу капіталізму, тому ідеї Леніна там затребувані неймовірно. Звичайно те, що пропонує цей художник, — це з області фантастики. Ймовірно, в ньому є дуже сильна потреба в образі і ідеях Леніна. Але поховання в мавзолеї на Червоній площі — це рішення нашого народу, яка не переглядається ні за яких умов", — заявив прес-секретар ЦК КПРФ Олександр Ющенко.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що СБУ продовжила заборону на в'їзд в Україну лідеру КПРФ Зюганову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини