Головна Новини Світ Росія Постачання снарядів з ураном Україні: перша реакція Путіна і Шойгу
commentss НОВИНИ Всі новини

Постачання снарядів з ураном Україні: перша реакція Путіна і Шойгу

Путін злякався постачання снарядів з ураном Україні

21 березня 2023, 18:43
Поділіться публікацією:

Схоже, що в Кремлі серйозно перелякалися з приводу майбутньої передачі Україні снарядів зі збідненим ураном з Британії.  На цю інформацію вже встигли відреагувати російський президент Володимир Путін та його міністр оборони Сергій Шойгу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву Путіна на прес-брифінгу з лідером Китаю Сі Цзіньпіном та заяву російським ЗМІ Шойгу.

Постачання снарядів з ураном Україні: перша реакція Путіна і Шойгу

Володимир Путін і Сергій Шойгу (фото з відкритих джерел)

"Схоже, що Захід вирішив воювати з Росією до останнього українця вже не на словах, а на ділі... Якщо все це відбуватиметься, то, відповідно, Росія змушена буде реагувати", — заявив Путін.

А міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, після заяви Британії до ядерного зіткнення залишається "все менше і менше" сходинок.

Також він нагадав про розслідування, що боєприпаси зі збідненим ураном шкодять здоров'ю тих, хто їх і використовує. Це показало їх застосування американцями у Косово та Сербії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що танкові снаряди зі збідненим ураном для України. У Міноборони Британії заявили, що готові відправити в Україну боєприпаси з збідненим ураном для ураження бронетехніки та танків. Заступниця міністра оборони Британії Аннабель Голді заявила, що окрім танків Challenger 2 Міноборони готове надати боєприпаси, зокрема і ті, які містять уран у невеликих кількостях. За словами Голді, такі боєприпаси ефективно знищують танки та іншу військову техніку ворога. У РФ відреагували на це заявивши про використання "брудної бомби", а речниця МЗС Марія Захарова сказала, що такі боєприпаси знищують довкілля та викликають рак у людей. Попри такі заяви з РФ, військові спростовують слова Захарової, стверджуючи, що збіднений уран знаходиться в середині снаряда і його радіоактивність незначна.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини