Головна Новини Світ Росія Поставка іранських ракет для обстрілів України: що відповіли у Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Поставка іранських ракет для обстрілів України: що відповіли у Путіна

Москва ані спростувала, ані підтвердила інформацію про постачання ракет з Ірану. Хоча західна розвідка вже має дані про передачу цієї зброї.

9 вересня 2024, 20:50
Поділіться публікацією:

 Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков не надав чіткої відповіді на питання щодо постачання Росії балістичних ракет від Ірану. У своєму коментарі для кремлівських пропагандистів він лише зазначив, що Москва активно розвиває відносини з Тегераном у різних сферах, включно з "чутливими" галузями.

 Поставка іранських ракет для обстрілів України: що відповіли у Путіна

Дмитро Пєсков (фото з відкритих джерел)

Пєсков також підкреслив, що повідомлення про постачання іранських ракет не завжди відповідають дійсності. Він заявив: "Ми бачили це повідомлення. Не кожен раз така інформація є правдивою. Іран залишається нашим важливим партнером, і ми продовжуємо зміцнювати торговельно-економічні відносини, а також співпрацюємо в найрізноманітніших сферах, зокрема й у найчутливіших. Цей процес триватиме".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що іранські балістичні ракети дуже небезпечні для УкраїниВіцемаршал у відставці Королівських ВПС Великої Британії Шон Белл повідомив, що Росія, ймовірно, отримала від Ірану до 200 балістичних ракет малої дальності. Військовий аналітик Sky News зазначив, що контракт на постачання іранських ракет Ababil і Fatah-360 було підписано ще у грудні минулого року, що свідчить про зміцнення військової співпраці між цими двома країнами.

 Белл зауважив, що ці іранські ракети дадуть змогу Росії активізувати свої атаки по території України, залишаючи обмежені запаси вітчизняних ракет великої дальності "Іскандер" для стратегічних цілей у глибині країни. У перші місяці вторгнення російські крилаті ракети були ефективними, але західні системи протиповітряної оборони, такі як Patriot, значно знизили їхній вплив.

Однак балістичні ракети становлять складнішу загрозу для захисних систем через їхню гіперзвукову швидкість.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини