Головна Новини Світ Росія Постпред Росії при ООН пригрозив Україні війною
commentss НОВИНИ Всі новини

Постпред Росії при ООН пригрозив Україні війною

Василь Небензя натякнув, що тепер замість бойовиків "ЛДНР" на "обстріли" Києва відповідатимуть російські військові

22 лютого 2022, 09:05 comments1214
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", російські дипломати продовжують підтримувати офіційну позицію Кремля, озвучену вчора під час свого відеозвернення до росіян президента РФ Путіна про те, що Україна продовжує обстрілювати мирні території так званих "ДНР" та "ЛНР". Так під час екстреного засідання Ради безпеки ООН постпред Росії при ООН Василь Небензя закликав Захід та Київ припинити обстріли на Донбасі, інакше Росією це буде розцінено як напад.

Постпред Росії при ООН пригрозив Україні війною

Василь Небензя. Фото: Інтерфакс

Про які саме обстріли, як і про факти, що підтверджують такі обстріли, російський дипломат не розповів. При цьому Василь Небензя попередив, що якщо ситуація не зміниться, то вона може стати тільки гіршою.

"У нових умовах обстріли ЛНР та ДНР можуть мати особливо небезпечні наслідки", – уточнив Небензя.

Що ж до рішення президента Російської Федерації визнати незалежність квазіреспублік "ДНР" та "ЛНР", то російський посол зазначив, що таким кроком Москва вирішила завадити мілітаристським планам Києва та не допустити "нову криваву бійню на Донбасі".

При цьому Небензя зазначив, що Росія й надалі готова шляхом дипломатії обговорювати ті чи інші пропозиції та шляхи виходу з кризи, що тривала.

Читайте також на порталі "Коментарі" — екс-глава МЗС України Павло Клімкін вважає, що визнанням "ДНР" та "ЛНР" історія з ескалацією на українському кордоні не завершиться, а лише набуде нових обрисів. Росія вже зараз готується до серії нових провокацій проти України, щоб створити штучний привід для російських військ піти в наступ і окупувати більшу території країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини