Головна Новини Світ Росія Пожиттєве і навіть посмертне досягнення Путіна назвав Подоляк
commentss НОВИНИ Всі новини

Пожиттєве і навіть посмертне досягнення Путіна назвав Подоляк

Володимир Путін перестав бути впливовою людиною і геополітичним гравцем, вдершись в Україну

23 лютого 2023, 21:35
Поділіться публікацією:

Заступник голови Офісу Президента України (ОПУ) Михайло Подоляк в телеефірі озвучив сьогоднішню ситуацію в геополітиці, де немає місця кремлівському диктатору, пишуть "Коментарі".

Пожиттєве і навіть посмертне досягнення Путіна назвав Подоляк

"Таких людей ми знаємо декілька, які вже закінчили своє існування, той же Саддам Хусейн, ми знаємо Омара Каддафі, ми знаємо Слободана Мілошевича, а Путін — четверта особина, яка буде в переліку людей, що мають схильність до масового геноциду населення своїх або інших країн, — різко заявив Подоляк. — Це фундаментальне його досягнення, пожиттєве досягнення, навіть посмертне".

За словами високопосадовця, це добре, що нарешті розставлені крапки над "і" в глобальній політиці. Нарешті, принаймні, більшості зрозуміло, що Путін не має вже ніяких впливів.

"Немає з Росії глобального гравця. Ще є якісь залишки цього статусу, тому що йде війна в Україні, але Росія ніколи більше не буде сидіти за якимось фундаментальними столами – G-8, G-20 тощо. Буде, скоріш за все, з Україною G20. G8 також може буде з Україною колись, але Росії, як глобального гравця, немає", — переконаний Михайло Подоляк.

За його ж словами, Путіна як впливової людини на світовій арені більше не існує. Це взагалі маленька людина з величезною купою комплексів меншовартості, неповноцінності, навіть психічного розладу. Окрім того, й Росія ніколи не буде вже економічно потужною державою.

"Це країна, яка буде десятиріччями платити репарації й водночас перебувати під санкційними тисками. Для того, щоб вони не отримали можливості побудувати якусь іншу реваншистську конструкцію у своїй державі, — прогнозує представник ОПУ. – Більше того, ця країна ніколи не буде демократією. Це завжди буде авторитарна, дивна, дика країна. Ми маємо побудувати біля цієї країни максимально жорсткі кордони із зонами демілітаризації. Це ключове".

Як переконаний Подоляк, українці і світ мають бути свідомими щодо того, що зараз окремо існує якесь гетто, яке можна назвати "російська культура", в яке входить певна кількість росіян, і є реальна Росія, яка завжди такою була. Це — Росія, яка ненавидить, вбиває, ґвалтує, абсолютно неосвічена та живе в 17 сторіччі. Це треба зафіксувати й пояснювати на різних рівнях.

"Ключове для нас з вами – Україна вільна була, є і назавжди тепер буде. Це не якийсь початок ХХ сторіччя. Ми сьогодні маємо історичний шанс довести, що державність України – це дуже важлива складова сучасної людської цивілізації", — резюмує Михайло Подоляк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як рік широкомасштабної війни РФ проти України змінив розстановку сил у світі: чого чекати далі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини