Головна Новини Світ Росія Прав і свобод у Росії дедалі менше
commentss НОВИНИ Всі новини

Прав і свобод у Росії дедалі менше

З початку вторгнення в Україну в Росії було ухвалено понад 30 нових репресивних законів, на сотні росіян — заведено кримінальні справи за антивоєнні висловлювання

4 квітня 2023, 18:25
Поділіться публікацією:

Росія все більше стає схожою на Радянський Союз часів Сталіна. А репресії дедалі більше нагадують 1937 рік. Зараз у Російській Федерації реальний термін можна отримати і за слова: “Ні війні!”, і за коментар чи пост у соцмережах. І все частіше і охочіше росіяни пишуть доноси один на одного, пишуть "Коментарі" з посиланням на FREEДОМ.

Прав і свобод у Росії дедалі менше

Хто потрапляє під коток репресій Кремля

Скандали у театральній сфері на тлі війни дедалі частіше спалахують у Росії. У російському драмтеатрі Улан-Уде конфлікт виник між акторами. Його причиною стали ідеологічні розбіжності у поглядах на розв’язану Кремлем війну в Україні. Одна група акторів відкрито підтримує так звану “спецоперацію”. Інші — категорично проти. Незгодних із політикою Кремля художній керівник розпорядився не допускати до театру.

Педагога з Комі заарештували у грудні 2022 року. Суд у його справі розпочнеться вже у квітні. Кримінальну справу на Микиту Тушканова порушили за статтею про “виправдання тероризму” через висловлювання про Кримський міст, також його судять за “повторну дискредитацію армії”. Мати ув’язненого розповіла, що його дідусь та бабуся були репресовані за часів СРСР: діда вислано з Луганська до Комі, бабусю посадили через донос про жменю зерна. А їхнього сина, батька Тушканова, відправили до дитбудинку.

Прав і свобод у Росії з кожним днем дедалі менше. А доноси на сусідів, друзів та навіть родичів стають нормою. Суд в Іжевську оштрафував місцеву юристку на 30 тисяч рублів за статтею про дискредитацію російської армії через антивоєнні висловлювання під час консультації жінок, чиїх родичів у колонії завербували на війну в Україні. Вони написали донос на правозахисницю.

В окупованому Криму на викладача технікуму склали адміністративний протокол за статтею про “дискредитацію збройних сил РФ” та дали йому 13 діб арешту. Після чого звільнили з роботи. Причиною стало те, що він увімкнув українську пісню “Байрактар”. Донос на викладача Андрія Білозерова написали його ж учні.

З початку вторгнення в Україну в Росії було ухвалено понад 30 нових репресивних законів, на сотні росіян — заведено кримінальні справи за антивоєнні висловлювання. На думку правозахисників, це свідчить лише про те, що влада РФ боїться своїх громадян. А затриманнями, арештами та штрафами намагаються налякати тих, хто не підтримує політику Кремля.

Писали "Коментарі" чому Кремль знову включив ядерну істерику та розмови про мир і чим відповідати Україні.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що за час російської окупації Криму до нього незаконно в'їхало від пів мільйона до 800 тисяч громадян Росії. Всі вони мають добровільно полишити півострів вже зараз або будуть депортовані силоміць після його звільнення.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — нові механізми кібервійни Росії: що відомо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини